Крал Чарлз III отправи първото си коледно послание в качеството

...
Крал Чарлз III отправи първото си коледно послание в качеството
Коментари Харесай

Крал Чарлз III отправи първото си коледно послание


Крал Чарлз III насочи първото си коледно обръщение в качеството му на държавен глава на Обединеното кралство, Англия и Северна Ирландия.

С думите " От все сърце искам на всеки от вас Коледа на мир, благополучие и неспирна светлина ", за първи път британците бяха поздравени за празниците от новия си крал, по този начин както последните 70 години го правеше починалата кралица Елизабет II.

Първото кралско коледно предаване е тирада по радиото, произнесена от прадядото на настоящия крал преди 90 години, а от 1957 година те се излъчват по малкия екран.

Речта на крал Чарлз III е снимана в параклиса " Сейнт Джордж " в Уиндзор, където преди три месеца се състоя погребението на най-дълго управлявалия монарх на Англия. Думи на респект към Елизабет II бяха главен акцент наред с думи за признателност към хората, които подаряват, с цел да оказват помощ на другите в тежките времена на рецесия.

Тази година министър председателят Риши Сунак се отхвърли от празнично послание и вместо това се обади персонално по телефона на държавни чиновници, с цел да им благодари за " саможертвата в тази изключителна година ".

Това става на фона на протестен маратон, в който се включват представители на разнообразни с претенции за възнаграждение, отговарящо на инфлацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР