Крал Чарлз III отдаде почит в сряда на кенийските войници,

...
Крал Чарлз III отдаде почит в сряда на кенийските войници,
Коментари Харесай

В Кения крал Чарлз призна, но не се извини за колониалните злодеяния

Крал Чарлз III отдаде респект в сряда на кенийските бойци, които са се сражавали за Англия в двете международни войни, откакто призна, че " няма опрощение " за злоупотребите от колониалната епоха, осъществени в източноафриканската страна.


Но мненията му във вторник в първия ден от държавното посещаване в Кения разочароваха някои, които желаеха публично опрощение за бруталното потушаване на битката за самостоятелност на страната от Англия.

74-годишният монарх сподели, че „ злодеянията от предишното са причина за най-голямата тъга и най-дълбоко страдание “, само че не се извини. „ Имаше отвратителни и неоправдани актове на принуждение, осъществени против кенийците, до момента в който те водеха... мъчителна битка за самостоятелност и суверенитет. И за това не може да има опрощение “, сподели той на държавен прием. „ Нищо от това не може да промени предишното, само че като се обръщаме към нашата история с почтеност и неприкритост, евентуално може да демонстрираме силата на нашето другарство през днешния ден и по този метод можем, уповавам се, да продължим да построяваме все по-тясна връзка през идващите години ".

Кенийската комисия по правата на индивида (KHRC), която преди призоваваше Чарлз да „ сервира без ангажименти и

недвусмислено обществени извинения» за колониалните злодеяния, отхвърли изявленията му като «нищо особено».

„ Той по никакъв метод не призна нито едно от сериозните опасения, които ние изказахме “, сподели програмният консултант на KHRC Мартин Мавенжина пред AFP. „ Човек би очаквал опрощение, само че кралят не съумя да се извини. “

Чарлз, съпроводен от кралица Камила, е на първата си обиколка в африканска страна и страна от Британската общественост, откогато стана крал предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР