Крал Чарлз III беше провъзгласен за първи път публично като

...
Крал Чарлз III беше провъзгласен за първи път публично като
Коментари Харесай

Чарлз Трети официално e провъзгласен за новия крал на Великобритания

Крал Чарлз III беше провъзгласен за първи път обществено като новия английски монарх от кралски чиновник в двореца " Сейнт Джеймс " в гала, оповестява Българска телеграфна агенция. Церемонията бе предавана наживо по телевизия Би Би Си.

Служителят прочете прокламацията от балкона на лондонската кралска резиденция, заобиколен от тръбачи в златни одежди. По време на оповестяването на прокламацията в Хайд Парк, в Лондонската кула и във военни обекти в Обединеното кралство прозвучаха оръдейни салюти. Облечените в червени униформи бойци в двора на двореца отдадоха чест и смъкнаха шапките си от меча кожа, с цел да поздравят новия крал.

Преди това кралят произнесе тирада по отношение на оповестяването си за новия монарх на Обединеното кралство, в границите на която съобщи, че гибелта на майка му, кралица Елизабет Втора, е " непоправима загуба ".

" Уважаеми лордове, дами и господа, мое скръбно обвързване е да разглася пред вас гибелта на моята обична майка, кралицата. Знам какъв брой надълбоко вие и цялата ни нация, а мисля, че и целия свят, тъгувате дружно с мен поради непоправимата загуба, която преживяхме ", съобщи крал Чарлз.

" За мен най-голямата разтуха е да знам за съболезнованията, които толкоз доста хора показаха на сестра ми и братята ми. И да знам, че цялото ни семейство може да разчита на тази така мощна обвързаност и поддръжка ", посочи монархът.

Той постави клетва, че ще пази правата на Църквата на Шотландия, както изисква от него английският закон.

Кралят подписа две копия на документа, съдържащ текста на клетвата. Двете копия бяха подписани и от очевидци, измежду които принц Уилям и кралицата консорт Камила.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР