Kraken, една от най-големите борси за криптовалути, в момента отново

...
Kraken, една от най-големите борси за криптовалути, в момента отново
Коментари Харесай

Cardano и Solana класифицирани като ценни книжа в делото срещу Kraken

Kraken, една от най-големите тържища за криптовалути, сега още веднъж е в правосъдна битка с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC).

Неотдавнашното правосъдно дело на SEC провокира дискусия, като класифицира съответни криптовалути, а точно Cardano ( ADA ) и Solana ( SOL ), като скъпи бумаги.

Главният изпълнителен шеф на Kraken, Дейв Рипли, изрично се опълчи на изказванията на SEC, като акцентира, че Kraken не се занимава с скъпи бумаги.

Той посочи неналичието на явен развой на регистрация в SEC и уточни фактическите неточности в обвиняванията им, което демонстрира по-съществен проблем при образуването на политиката на Съединени американски щати. Рипли прикани Конгреса да се намеси и да позволи регулаторната неустановеност, като даде обещание непрекъснатата поддръжка на Kraken за начинания, целящи да внесат изясненост в крипто пазара на Съединени американски щати.

Kraken остава непоколебима в уговорката си към своята задача и към потребителската си база в Съединени американски щати и по света, като твърди, че няма да има спиране на настоящия пакет от услуги макар правните пререкания.

Фокусът на SEC върху ADA, SOL и други криптовалути повтаря сходни дейности, подхванати против известни тържища, което демонстрира по-широка наклонност в границите на SEC за систематизиране на редица криптовалути като скъпи бумаги.

По-рано тази година правосъдни искове бяха ориентирани към Binance и Coinbase, като се твърдеше, че липсва регистрация на скъпи бумаги за токени като ADA, SOL и Polygon ( MATIC ).

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, посочи, че ADA не е била съответно обект на някакви дейности по правоприлагане, обратно на слуховете за засилен надзор от страна на SEC. Както Input Output Global (IOG), компанията за разработка на Cardano, по този начин и фондация Solana отхвърлиха определението на SEC за ADA и SOL като скъпи бумаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР