Кръглите слънчеви очила на поп легендата на Бийтълс“ Джон Ленън

...
Кръглите слънчеви очила на поп легендата на Бийтълс“ Джон Ленън
Коментари Харесай

Продадоха легендарни очила на Ленън

Кръглите слънчеви очила на поп легендата на „ Бийтълс “ Джон Ленън бяха продадени на търг в Лондон за близо 200 000 $ на неназован покупател, спечелил анонимния търг. Това е над 20 пъти повече от в началото оповестената цена, съобщи Българска телеграфна агенция. Смятани за една от най-известните реликви в света на рокендрола, кръглите, оцветени в зелено стъкла в златна рамка бяха владеене на Алън Херинг - някогашен водач, който работел за двама от членовете на именитата група - Ринго Стар и Джордж Харисън.

„ През лятото на 1968 година качих Джон дружно с Ринго и Джордж в мерцедеса на Ринго и ги закарах в офиса “, напомня Херинг в изказване, публикувано от аукционната къща „ Сотбис “ преди търга. „ Когато Джон излезе от колата, забелязах, че е оставил тези очила на задната седалка и че едното стъкло и едната рамка са се откачили. Попитах Джон дали желае да му ги поправя. Той ми сподели да не се трежова - те са единствено за имидж “, описа някогашният водач. Той сподели, че по този начин и не поправил очилата.

Хипарска огърлица, носена от Джордж Харисън, бе продадена за 10 000 паунда, както и други движимости на Ливърпулската четворка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР