Кръгът в испанската Ла Лига предлага голямо столично дерби -

...
Кръгът в испанската Ла Лига предлага голямо столично дерби -
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид - Атлетико 1:0, Бензема сменен на почивката

Кръгът в испанската Ла Лига предлага огромно столично дерби - водачът посреща първенеца в пикантен спор, след който " кралския клуб " може да се окаже недостижимо надалеч за " дюшекчиите " - на цели 13 точки и с мач повече.
Двубоят бе поверен на един от най-опитните рефери в Испания Антонио Матеу Лаос. Срещата ще се организира на митичния " Сантяго Бернабеу " и ще стартира в 22:00 часа българско време, като ще можете да я следите .

СЪСТАВИ
Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Винисиус, Бензема
Атлетико (Мадрид): Облак, Ермосо, Фелипе, Кондогбия, Йоренте, Караско, Де Пол, Кореа, Коке, Куня, Гризман
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
На почивката Карло Анчелоти размени Карим Бензема и вкара Лука Йович на негово място.
В първите минути от втората част се откри превъзходен късмет пред домакините да удвоят задатъка си. Асенсио получи топката в наказателното поле на чудесна позиция, само че се забави прекалено много и бе затворен. Атлетико отговори с два изстрела, само че в обсега на Куртоа, който още веднъж бе на висота.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първите 10-ина минути от дуела Атлетико сподели, че е пределно стимулиран и ще търси триумфа през днешния ден. Футболистите на гостите демонстрираха познатата експанзия и съумяха да вкарат напрежение в противниковото наказателно поле, само че в последния стадий не съумяваха да сторят нужното, с цел да водят в резултата.
17` - 1:0! Домакините поведоха в резултата. Винисиус се бе внедрил отдясно и подаде меко по въздуха към Бензема. Френският нападател бе в наказателното поле и от воле разстреля Облак по изключително хубав метод.
В 34-ата минута Куня доста хитро си завоюва нарушаване на 24 метра от голлинията на Куртоа. Топката бе ситуирана на отлична позиция за обстрел с левия крайник. Именно това стори Гризман и я насочи в далечния ъгъл по великолепен метод, само че там белгийският вратар се намеси виртуозно.
Няколко минути по-късно Менди се пребори физически за топка до наказателното поле на Атлетико, а по-късно комбинира с Каземиро, който изведе Винисиус на малко пространство в наказателното поле. Крилото опита технично да преодолее Облак от дребен ъгъл, само че стражът се оправи и мазета в ъглов удар.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Това е 169-ото дерби на Мадрид - Реал има 89 победи, Атлети е триумфирал 39 пъти, а 40 от срещите са завършвали наедно. " Кралския клуб " се намира в серия от 6 следващи победи в Ла Лига, с което има задатък от 5 точки пред втория Севиля. Атлетико пък не е изключително безапелационен и е 4-ти с 29 пункта, само че и дуел по-малко.
Реал е губил единствено един път вкъщи в Ла Лига за 2021 година (1:2 от Леванте), а против днешния противник няма загуби в последните 5 дуела като хазаин (в последните им три срещи и със " суха " мрежа). Никога в историята обаче Реал не е записвал четири следващи мача без позволен гол в шампионата против Атлети.
Футболистите на Диего Симеоне са позволили 2 или повече гола във вратата си в 7 от последните си 8 гостувания в Ла Лига. 67% от техните мачове в шампионата през този сезон виждат над 2,5 гола - вторият най-голям индикатор след този на... Реал (69%).
В това дерби постоянно има нерви, а Атлетико е получавал по най-малко три жълти картона в последните си 10 гостувания в Ла Лига против Реал.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР