Крадци на дърва удариха с автомобила си горски от ДГС

...
Крадци на дърва удариха с автомобила си горски от ДГС
Коментари Харесай

Крадци на дърва блъснаха горски

Крадци на дърва удариха с автомобила си горски от ДГС Велики Преслав, който се опитал да ги спре, като им препречил пътя. Инцидентът станал към 21 часа във вторник, оповестяват от Североизточното държавно дружество и сигнализират, че с наближаването на зимните месеци очевидно се засилват похищенията в горите.

Колата на бракониерите била натоварена с дърва за огрев от краткотраен склад на стопанството в гората. След като блъснали горския чиновник, нарушителите съумели да избягат. " Труд " научи, че горският е с контузии, предстоят му още проучвания, само че все още не се постанова лекуване в болница.

По времето на гонката още няколко автомобила, натоварени с крадени трупи, се изтеглили към Шумен. Горските незабавно уведомили полицията и униформените подхванали ограничения да задържат нарушителите.

Според управлението на стопанството, бракониерите продават дървата на частни лица от Шумен. От ДГС-Преслав припомнят, че нелегално добитата дървесина предстои на конфискация, а санкция грози освен крадците, само че и купувачите. Гражданите, които имат съмнения, че техни съседи са закупили крадени дърва, могат да се обадят на телефон 112 когато и да е на денонощието. Всеки един сигнал ще бъде тестван.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР