Крадци на банкови сметки бяха задържани на във Варна след

...
Крадци на банкови сметки бяха задържани на във Варна след
Коментари Харесай

Двама задържани за финансови измами във Варна

Крадци на банкови сметки бяха арестувани на във Варна след извършено следствие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Кражбите са осъществявани под претекст за " Актуализация на приложение за мобилно банкиране " на електронните пощи на консуматори в цялата страна.

В следствието са взели участие криминалисти от бранш " Измами " - Главна дирекция " Национална полиция " и бранш " Противодействие на икономическата престъпност " към Министерство на вътрешните работи - Сливен, със съдействието на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Работата по случая е почнала след постъпили сигнали за машинация посредством така наречен " фишинг имейли ". Извършителите, на 24 и 26 години, са открити и арестувани със съдействието на локалните управляващи. Според първичните данни основното настоящо лице в схемата бил 24-годишният мъж. При претършуване на адреси и транспортни средства са конфискувани компютри, телефони, флаш памет, полезности и други предмети, които се счита, че са били употребявани за измамите.

Работата по документирането на случая продължава в границите на досъдебното произвеждане и под наблюдението на прокуратурата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР