Крадци на банкови сметки бяха задържани на територията на гр.

...
Крадци на банкови сметки бяха задържани на територията на гр.
Коментари Харесай

Хванаха двама за фишинг на банкови сметки във Варна

Крадци на банкови сметки бяха арестувани на територията на гр. Варна след извършено следствие , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Кражбите на данни са осъществявани под претекст за " Актуализация на приложение за мобилно банкиране " на електронните пощи на консуматори в цялата страна.

В следствието са взели участие криминалисти от бранш " Измами " - Главна дирекция " Национална полиция " и бранш " Противодействие на икономическата престъпност " към Министерство на вътрешните работи - Сливен, със съдействието на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Работата по случая е почнала след постъпили сигнали за машинация посредством така наречен фишинг имейли. Извършителите, на 24 и 26 години, са открити и арестувани във Варна, със съдействието на локалните управляващи. Според първичните данни главният " мотор " в схемата бил 24-годишният мъж. При претършуване на адреси и транспортни средства са конфискувани компютри, телефони, флаш памет, полезности и други предмети, които се счита, че са били употребявани за измамите.

Работата по документирането на случая продължава в границите на досъдебното произвеждане и под наблюдението на прокуратурата.
 ГДБОП поучава жителите по какъв начин да се пазят от фишинг офанзиви
ГДБОП поучава жителите по какъв начин да се пазят от фишинг офанзиви

Хакерите получават потребителски имена, пароли, както и други персонални данни, като се възползват от наивността на получателите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР