Кръчми искат данъчна ваканция. Това е една от мерките, които

...
Кръчми искат данъчна ваканция. Това е една от мерките, които
Коментари Харесай

Кръчми искат данъчна ваканция

Кръчми желаят данъчна почивка. Това е една от ограниченията, които Българската асоциация на заведенията желае от кабинета за спасяването на сектора.

50% от заведенията са пред банкрут, сигнализира асоциацията. Тя изпрати отворено писмо до властта, в което упорства за незабавна среща с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. От асоциацията оферират и ограничения, които съгласно тях би трябвало да се вземат в актуалната обстановка.

„ Изчакахме до 31-ви март, с цел да забележим какви ограничения ще получим от страната. Видяхме, че тези ограничения, дори и в актуализирания си вид от оня ден, не покриват нашия отрасъл с нищо “, разяснява пред Нова тв ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„ Ресторантьорството и туризмът както в европейски мащаб, по този начин и в България, сега са закрити и не не работят. Има опция за кетъринг услуги, само че това е от 1 до 5% оборот за комерсиалния обект. Това никога не покрива нищо “, уточни той. По думите му подхванатите досега ограничения работят за предприятията, които имат понижен потенциал или спад в оборота. „ Менда Стоянова сподели, че мярката 60 на 40 е за работещи предприятия. Това не е мярка, от която спрял бизнес като нашия, може да се възползва. Тя би могла да е работеща за нас едвам когато отворим “, добави той.

 „ На този стадий няма работещи ограничения за нашия бизнес “, безапелационен бе Ричард Алибегов. Той съобщи, че от сектора са изпратили към държавното управление оферти с съответни ограничения. „ Една от тях е тази мярка 60 на 40 да влезе в деяние от деня на отварянето на обектите. Другото, което предлагаме, е да получим и данъчна почивка, т.е. не да се опрощават налози, а заплащането им да се отсрочи във времето “, уточни Алибегов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР