КПКОНПИ внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество на

...
КПКОНПИ внася искове за отнемане на незаконно придобито имущество на
Коментари Харесай

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на финансиста Стоян Александров

КПКОНПИ внася искове за лишаване на нелегално добито имущество на някогашния министър на финансите и дълготраен учител Стоян Александров въз основа на съобщение, получено от Софийска градска прокуратура за привличане на Александров като обвинен за банкови измами.
Прокуратурата упрекна Стоян Александров за лихварство Повдигнати са му две обвинявания за банкови покупко-продажби без позволение
Антикорупционнара комисия взе и решение за внасяне на искова молба в Софийски градски съд против Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, за лишаване на нелегално добито имущество, с цена на желае 451 476.59 лева

Исковите молби ще са на обща стойност над 10 милиона лева

По никое едно от производствата, касаещи Иво Прокопиев и Галя Прокопиева, не са претендирани и предприемани каквито и да е дейности по реда на ЗПКОНПИ, свързани с издателската им активност и с имущество, принадлежащо на „ Икономедиа “ АД.

Претендира се лишаване на парични суми и акции, в това число такива, добити в Съединени американски щати, Германия, Япония и Люксембург.

Обвиненията на Александров касаят осъществяване на банкови покупко-продажби (кредитиране) без надлежно позволение, като от това са породени обилни вреди и са получени обилни непозволени приходи, както и данъчни закононарушения. Според повдигнатите от прокуратурата обвинявания, за времето от 19.11.2002 година до 12.02.2015 година в София, Бургас, Варна, Плевен, Царево, Видин и Пловдив, Александров, като физическо лице, без нужните разрешителни за това, е предоставял заеми и заеми против годишна рента в размер на 14% до 18%, в българска и задгранична валута, на общо 61 физически и юридически лица.

Общият размер за заемите и заемите е 541 000 лева, 1 693 160 щатски $ и 3 738 600 евро. Отделно от това, в интервала 27.09.2002 – 11.03.2009 година, и като шеф на еднолични сдружения с лимитирана отговорност, Стоян Александров е правил банкова активност, без да има нужния за задачата лиценз по смисъла на Закона за банките и Закона за кредитните институции, както и без да е вписан в регистъра на Българска народна банка. Предоставените заеми са общо 13, в размер на 906 400 лева и 9 955 579, 88 евро.

Комисията претендира лишаване на парцели, както следва: 5 офиса в гр. Плевен, 2 склада в гр. Плевен, апартамент в гр. Сандански, игрална зала с коктейл-бар в гр. София, два магазина в гр. София, солидна двуетажна постройка в гр. София, солидна постройка от етаж и половина в гр. София, жилище в гр. София, ведно с гараж, складово и таванско помещение към него. Претендира се и лишаване на лек автомобил Ауди А8, както и на дружествени дялове и парични средства сметки в разнообразни банки. Върху имуществото, предмет на исковата молба, са наложени възбрани и запори.

По производството на Прокопиеви, на 17.02.2020 година Софийски градски съд почете искане на КПКОНПИ за поръчителство на предстоящ иск против двете лица, заради открито доста противоречие сред имущество и приходи за интервала 15.08.2008 – 15.08.2018 година С определението на Софийски градски съд са наложени запори на акции, запори на банкови сметки, както и запор на моторна лодка „ Merry Fisher 795 Marlin “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР