КПКОНПИ и прокуратурата, съвместно с опозицията, се опитват да отвлекат

...
КПКОНПИ и прокуратурата, съвместно с опозицията, се опитват да отвлекат
Коментари Харесай

Зам.-министър Ганчев: КПКОНПИ, прокуратурата и опозицията съвместно се опитват да отклонят вниманието

КПКОНПИ и прокуратурата, взаимно с опозицията, се пробват да отвлекат вниманието от това по какъв начин да извършват отговорностите си, съобщи заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев в ефира на Bulgaria On Air. 

Така той разяснява поканата от КПКОНПИ към правосъдния министър Надежда Йорданова да даде информация, катто и разпита на премиера Кирил Петков и началника на кабинета му от прокуратурата.

“Въпреки усещанията, които се пробват да се основават в обществото, ние си взаимодействаме с държавните органи много динамично и всекидневно. В този смисъл си поддържаме връзка както с прокуратурата, по този начин и с КПКОНПИ ”, сподели той.

Борислав Ганчев удостовери, че в законовите периоди министерството на правораздаването ще даде всички документи, които касаят активността на КПКОНПИ. “Но не виждаме причина или съображение законово министърът да се трансформира в пощальон ”, съобщи той.

Заместник-министърът съобщи, че казусът с основния прокурор е изначално институционален, а не личностен. “От доста години в доста отчети и решения на Европейския съд се показва ясно и безспорно, че основният прокурор е неконтролируем и не може да му бъде желана отговорност ”, сподели той.

Ганчев сподели, че решението на Конституционния съд за правото на правосъдния министър да желае предварителното освобождение на основния прокурор не е изненадващо, тъй като фактически преди Висш съдебен съвет да повдигне този проблем е нямало подозрения в метода на пояснение на конституцията.

“Мога да ви уверя, че имаме сигнали, имаме данни за такива нарушавания, които допускат предварително преустановяване на пълномощията. В министерството постъпват съвсем на ежедневна база сигнали. Нужно ни е време да отсеем забележителните от тези, които не са с такава тежест ”, сподели още зам министърът Борислав Ганчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР