Козите често биват разглеждани само като източник на мляко, месо

...
Козите често биват разглеждани само като източник на мляко, месо
Коментари Харесай

Ето какви хора предпочитат козите

Козите постоянно биват обсъждани единствено като източник на мляко, месо и кожи. Но съгласно учените те са интелигентни животни, които не трябва да се подценяват.
Това сочи и ново проучване, доказващо, че козите разграничават човешките изображения. Тези добичета, освен че вършат разлика сред намръщено и щастливо лице, само че имат афинитет към радостните хора.
В хода на проучването учени от Англия посочили на козите фотоси на човешки лица от друг пол. На някои от изображенията хората били гневни, а на други усмихнати.
Специалистите открили, че козите не се въздействат от пола на лицата, само че разграничават ядосаните от щастливите физиономии.
Учените изясняват също по този начин, че радостните лица притеглят повече вниманието на козите спрямо физиономиите, които излъчват експанзия.
Изследователите считат, че изследването им е значимо, тъй като демонстрира възприемчивостта на добичетата към човешките страсти. Това изцяло би трябвало да промени концепцията ни за тях и да ни накара да сме по-внимателни към тях и по-хуманни.
Козите не са единствените животинки, които вършат разлика в лицата ни. По-рано стана ясно, че същата дарба е овладяна още от кучетата и конете.

Източник: miau.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР