Който поне веднъж е слушал речите на Доналд Тръмп Доналд

...
Който поне веднъж е слушал речите на Доналд Тръмп Доналд
Коментари Харесай

Изправен пред изборни проблеми, Тръмп събира отново екипа от 2016 г.

Който най-малко един път е слушал речите на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, знае, че президентът обича да се връща към 2016 година Той употребява още веднъж репликите, с които атакуваше Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Обича да си спомня и за драмата от изборната нощ, за слисаните телевизионни водещи, които съобщаваха по какъв начин щат след щат отива при републиканците: Пенсилвания! Уисконсин! А в персонални диалози, водени по телефона от Белия дом, от време на време си напомня и за другарствата от тези дни и с носталгия се връща към загатна по какъв начин беше заобиколен от цветен избирателен екип, а частният му аероплан летеше от град на град.

Сега Тръмп още веднъж събира остарелия тим.

През последните дни той разписа наемането на редица от ветераните от 2016 година и за тазгодишната предизборна акция, едно наново назначение на лоялни хора, последвало връщането в Западното крило и на други членове на първичния му екип. Като човек на навика, който изисква преданост от другите и не се доверява елементарно на никого, пет месеца преди изборите Тръмп реши да върне магията на оня екип.

Но 2020 не е 2016 година

Съветниците на Тръмп са все по-разтревожени от положението на акцията предвид на това, че президентът се сблъсква с няколко рецесии едновременно - като се стартира от здравните и стопански последствия от коронавирусната пандемия и се стигне до всеобщите митинги, залели страната.

"Прекрасно е, че екипът от 2016 година още веднъж се събира, само че обстоятелствата са си обстоятелства. Тогава той завоюва на косъм, само че в това време от този момент до момента не е направил нищо, с цел да разшири поддръжката си ", споделя Сам Нунбърг, който съветваше Тръмп в ранните стадии на първата му предизборна акция.

"Само с носталгия няма по какъв начин да завоюва. Тази конкуренция просто не е същата. Тук няма да става дума за лозунги или тематики, тук ще става дума за това какво си направил ти за мен, с цел да гласоподавам аз за теб ", сподели Нунбърг, всекидневен консултант, който обаче няма да се включва още веднъж в акцията на президента.

"За продобиване на рутинна победа (в тази ситуация) не може да става и дума. (В тази ситуация) или се адаптираш или умираш ", добави политическият пълководец. Тези подкрепления в екипа на Тръмп идват тъкмо когато президентът към този момент стартира да осъзнава, че няма по какъв начин да води акцията по метода, по който е възнамерявал от години да го направи - метод, който единствено допреди няколко месеца е изглеждал изцяло изпълним, споделиха трима представители на акцията на президента и на Белия дом, поискали анонимност. Тръмп очакваше да се понесе на вълната на мощното показване на стопанската система, само че това беше преди пандемията да я съсипе.

Той се надяваше да върне тематиката за войната на културите и обвиняванията против "дълбоката страна ", само че това в случай че против него се беше изправил демократ от демократичното крило на партията си, който да може да обрисува като социалист.

Тръмп не очакваше по-умерения Джо Байдън. Външно Тръмп излъчва убеденост. Въпреки това в частни диалози президентът е споделил пред съветниците си, че не може да повярва, че изостава в социологическите изследвания, и е реагирал яростно против шефа на акцията Брад Парскейл поради положението на конкуренцията, настояват поискалите анонимност публични източници. От сегашната акция, която разполага с доста по-голяма инфраструктура и екип спрямо тази отпреди четири години, която беше водена много по-неглиже, отхвърлиха връщането на ветераните от 2016 година да е провокирано от положението на предизборната конкуренция или от липса на доверие към Парскейл.

"Вече повече от три години Брад гради най-голямата и най-хубава политическа акция в историята ", сподели Тим Мърта, отговорник за връзките с обществеността на акцията. "Най-новите попълнения в екипа вършат тима на Тръмп още по-силен и консолидират още повече лидерската роля на Брад ", добави той. През последната една седмица акцията на Тръмп нае Джейсън Милър - през 2016 година той отговаряше за връзките с обществеността. Сега Милър ще се концентрира върху тактиката на акцията и ще бъде свързващото звено сред нея и Белия дом.

Европейска комисия поддържа Туитър в разногласието с Тръмп

На предишните избори той и тогавашният началник на акцията Стивън Банън дружно водеха подкаст в поддръжка на Тръмп. Борис Епстайн, който след 2016 година стана коментатор на консервативната телевизия "Синклер Бродкаст ", в този момент се връща в акцията на президента като консултант по тактиките по отношение на обединенията. Бил Степиън, основен консултант през 2016 година, неотдавна бе нараснал в заместник-ръководител на акцията.

Джъстин Кларк, различен дълготраен консултант, застана отпред на правосъдната борба на акцията по въпроса за разпоредбите за гласоподаване. "Всеки президент гледа да върне в акцията за преизбирането си хората, които са били част от триумфа му при спечелването на първия мандат ", сподели Милър, след което се похвали с какви запаси разполага тазгодишната акция. "Това, с което разполагаме в този момент си е напряко като галактическия транспортен съд "Ентърпрайз " (корабът от Стар Трек) спрямо ръждясалото рибарско корабче от първата акция ", добави той. В Белия дом също се завърнаха някои познати лица. Хоуп Хикс беше първият представител на акцията на Тръмп, откакто стана един от най-доверените му съветници в Западното крило.

През 2018 година тя напусна Белия дом единствено с цел да се завърне в него две години по-късно. Именно Хикс е измежду хората, стоящи в основата на противоречивата фотография от предходната седмица на президента с Библията - той театралничи за тази фотография, пред черква, намираща се близо до Белия дом, като преди този момент знаково прекоси пешком площад "Лафайет " (също намиращ се до Белия дом), който преди този момент беше разчистен от протестиращи. Джон Макенти, който беше персонален консултант на Тръмп, допреди през 2018 година да бъде уволнен от тогавашния началник на президентския кабинет Джон Кели, се завърна през януари и се концентрира върху това да доставя държавното управление с лоялни фрагменти. Макар и Кори Левандовски, първият началник на акцията на Тръмп, и Дейвид Боси, приближен негов доближен, публично да останаха отвън тазгодишната акция, те участваха на няколко неотдавнашни съвещания за разискване на тактики и бяха видяни на борда на самолета на президента "Еър форс 1 ", както и в негови голф клубове.

Други от екипа на Тръмп от 2016 година въобще не са си тръгвали: Иванка Тръмп и Джаред Къшнър, дъщерята на президента и неговият шурей, са старши съветници. Келиан Конуей, последният началник на акцията на Тръмп през 2016 година, също продължава да работи в Белия дом като консултант. Дан Скавино дава отговор за наличието на президента в обществените мрежи, също работейки в Западното крило. Двамата огромни синове на Тръмп, Доналд-младши и Ерик, както и брачната половинка на Ерик, Лара, също не престават да бъдат известни имена, свързани с акцията. Но неколцина души от остарелия тим не се върнаха. Сред тях са Банън, който продължава да поддържа Тръмп макар метода, по който трябваше да напусне Белия дом, и Кийт Шилър, дългогодишния началник на защитата на Тръмп.

"Той постоянно ще разчита на една избрана група хора, на които има вяра, и които ще са се него до дъно ", сподели Тимъти О'Брайън, биограф на Тръмп, отишъл след това да работи за предизборната акция на Майкъл Блумбърг.

"Но има разлика сред това да имаш доверие на избрани хора и да умееш да преценяваш добре качествата им ", добави той. "Той има склонността да назначава хора, които се съгласяват с него ", сподели О'Брайън. "Той живее в балон ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР