Който пие бира по-умен ли е, задава въпрос македонският сайт

...
Който пие бира по-умен ли е, задава въпрос македонският сайт
Коментари Харесай

Плусинфо: Който пие бира по-умен ли е? На Балканите македонците пият най-малко

Който пие бира по-умен ли е, задава въпрос македонският уебсайт Плусинфо.мк. И прибавя, че македонците пият минимум, а хърватите най-вече в района.

Скорошно изследване на екип от Университета на Илинойс откри, че пиенето на бира прави хората по-умни, изключително когато става въпрос за справяне с предизвикателни обстановки и решение на проблеми.

Следвайки тази логичност и обстоятелството, че македонците пият най-малки количества бира, следва единствено едно умозаключение, написа македонската медия.

От 2007 година всеки първи петък на август се отбелязва Международният ден на бирата. Това е най-старата и и трета по известност, незабавно след водата и чая, тъй че не е чудно, че й е отдаден обособен ден от годината.

Без значение в коя част на света се намирате, в случай че сте решили да седнете и да изпиете чаша бира, би трябвало да знаете, че тя се прави от едно и също - зърнени храни, нормално ечемичен малц, бирена квас, вода и хмел, който й придава усет и работи като натурален консервант.

Бирата е една от дребното алкохолни питиета, за които хората споделят, че не я пият поради алкохола, а тъй като им е вкусна. Наричат я още „ златна течност “ и този синоним единствено удостоверява нейната известност и стойност.

Изследванията демонстрират, че пиенето на бира прави хората по-умни.

Що се отнася до потреблението на бира по страни, Македония изостава освен от обичайните фенове на бирата Чехия, Полша и Германия, само че и във връзка с страните от района. На Балканите водачи по ползване на бира на глава от популацията са хърватите, следвани от словенците, сърбите, българите и така нататък По-малко бира от македонците пият единствено жителите на Косово. Същото важи и за потреблението на алкохол като цяло.

В изследването на Университета в Илинойс взели участие 40 мъже на възраст от 21 до 30 години, които били разграничени на две групи. Първата група пиели към 0,5 литра бира, до момента в който другите не консумирали алкохол. На всеки била дадена задача да реши проблем, а резултатът удостоверил догатката на откривателите - групата, която употребява бира, се справила с 40% повече задания спрямо трезвите си сътрудници, а също така го направила за по-кратко време.

Въпреки това, при проби, в които се изисква добра памет, групата, която не е пила алкохол, се показва по-добре, оповестява Bussines Insider.

Що се отнася до това кой пие най-вече на глава от популацията, европейските страни към момента са безспорни първенци. Според някои изследвания чехите не престават да държат водачеството, макар обстоятелството, че потреблението им на бира е доста намаляла около пандемията (от 143 на 137 литра на глава от населението). На второ място са германците приблизително с към 110 литра на човек, а общо годишно през гърлата на бираджиите в Германия минават цели 9 милиарда литра. Повече от половината от това количество се изпива на известния фестивал Октоберфест.

Водещият производител на бира в Европейски Съюз е Германия, Холандия е най-големият експортьор, а Франция - най-големият вносител.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР