Който не вярва, че златото расте на дървета, той просто

...
Който не вярва, че златото расте на дървета, той просто
Коментари Харесай

Морски зърнастец – „златното зрънце“ в грижата за красотата


Който не има вяра, че златото пораства на дървета, той просто не е виждал морски зърнастец през есента. Лъчезарното слънчево зрънце, облепило дългите клони на нежното на тип дърво-храст, не оставя никакви съмнения-родено е за здраве, наслада и хубост. Природата е вложила толкоз доста хранителни субстанции и витамини във всяко „ златно зрънце “, че морският зърнастец от дълго време е заел своето почетно място на бюти подиума.

Морският зърнастец е добре познато лечебно растение, от което се получава скъпото масло (от семената или плодовете) и плодов екстракт- съставки за благосъстоянието на кожата, употребявани като основа в производството на натурална козметика .
Действие на морския зърнастец в натурална козметика
Морският зърнастец, именуван още облепиха, ракитник, сибирски ананас се употребява от епохи за поддържане на здрави кожа, коса и нокти. Иновативните козметични формули укрепиха неповторимите му свойства: морският зърнастец в състава на продуктите има мощен, само че в това време необикновен мек резултат върху кожата.

Плодовете на морския зърнастец съдържат съвсем всички естествени витамини - С, А, група В, К, D, Е, К1, микроелементи (натрий, калций, цинк, желязо, фосфор, йод, мед, селен, манган, магнезий), скъпи мастни киселини (Омега-3, Омега-6, Омега-7, Омега-9), аминокиселини, каротеноиди, липиди, феноли, флавоноиди, органични киселини.
 Маслото от морски зърнастец, наричано още „ мекото злато “ работи на кожата :
• Противовъзпалително - понижава оток, хиперемия, раздразнение, кожни увреждания и инфектиране на венците

• Регенериращо - усъвършенства микроциркулацията на кръвта в тъканите, подтиква растежа на млади и здрави кожни кафези, възвръща еластичността кожата

• Защитно - оказва помощ за възобновяване на защитната преграда на кожата

• Хидратиращо - задържа влагата дълго време и покачва тонуса на кожата

• Подмладяващо - предизвиква образуването на колаген, който предотвратява отпущането на кожата, изглажда фините линии и бръчки, защищава от провалите на свободните радикали и ултравиолетовото излъчване

• Подхранващо - високото наличие на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини оказват помощ за поддържане на кожата

• Омекотяващо - прави кожата нежна и кадифена

• Успокояващо - успокоява уплашената и изпитваща дискомфорт кожа

Морският зърнастец е потребен освен за кожата, той подхранва косата, укрепва ноктите и може да се смята за един от главните съставни елементи за хубост.
 Ето три основни области, в които потреблението на козметика с морски зърнастец е извънредно дейно: Кожа Както маслото, по този начин и екстрактът от плодове на морски зърнастец в продуктите за хубост понижава сухотата, изравнява тена и обезпечава отбрана против стареене. Един от шлагерите в маслото от морски зърнастец е палмитолеиновата киселина Омега-7 (полиненаситена есенциална мастна киселина, която принадлежи към най-редкия вид полиненаситени мастни киселини). Палмитолеиновата киселина е органически детайл на нашата кожа и това изяснява високата успеваемост на морския зърнастец при премахването на недостатъци и лекуването на изгаряния и мъчно зарастващи рани.
Коса  

Косопад, изтъняване, делене на краищата на косата - всички тези проблеми ще решите благодарение на морски зърнастец. Екстрактът от плодове на морски зърнастец оказва помощ и в битката със сухия и сърбящ скалп, като усъвършенства кръвообращението, което предизвиква растежа на здрава и гъста коса.

Нокти

Маслото от морски зърнастец се употребява при разнообразни положения и промени на ноктите, защото има антибактериални и противогъбични свойства. Подобрява положението при разслояване и трошливост на ноктите, хидратира нокътната плочка, отстранява неравностите и подтиква растежа. Добавяйки тази съставна част към постоянната грижа за ръцете, ще се радвате на здрави, гладки и красиви нокти.

  Накратко, морският зърнастец е вашия съдружник в грижата за хубостта!

За всички, които желаят да наподобяват и да се усещат добре в кожата си повече информация на:
  * публикация 
 --> --> --> -->

Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР