Който е допуснал проява на насилие във вечерта на протеста,

...
Който е допуснал проява на насилие във вечерта на протеста,
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Всеки, упражнил насилие във вечерта на протеста: полицай или гражданин, ще бъде разследван

Който е позволил демонстрация на принуждение във вечерта на митинга, без значение жител или служител на реда, ще бъде разследван и ще понесе съответната отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни инспекции, както и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще. Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи. 

" Трябва систематична работа на психолози с служителите на реда. Те са под голямо напрежение. Аз съм на 100% с премиера Денков за обширен разбор на обособените случаи на принуждение, обаче не съм склонен работата на Министерство на вътрешните работи да бъде поставяна под общ знаменател поради единични случаи, в които е имало превишаване на пълномощията ", добави той. 

Министърът благодари на полицейските чиновници, които са се държали на състояние и са свършили работата си. " За по-малко от два часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана вандалска агрсия, която завладя огромна част от тъплпата и се изсипа върху вас. Въпреки всички провокации, се справихте като същински експерти, почтени да бъдат част от Министерство на вътрешните работи. Благдоаря ви, че не позовлихте центърът на София да се трансформира в същински прогром и най-много, че не допуснахте човешки жертви ".

Стоянов акцентира, че е неприемливо някой да се меси политически в работата на Министерство на вътрешните работи, както е направил Кирил Петков. " Не одобрявам да се издават присъди от телевизионни студиа и обществени мрежи ", безапелационен бе той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР