Коя напитка предпочитате - кафе или чай? Отговорът на този

...
Коя напитка предпочитате - кафе или чай? Отговорът на този
Коментари Харесай

Кафе или чай? Отговорът може би се крие в нашите гени

Коя напитка предпочитате - кафе или чай? Отговорът на този въпрос частично може да се свежда до вашите гени, сочат проучвания, представени от foodpanda.

Според учените генетичното влечение към възприемането на горчивината на избрани субстанции наподобява ни подтиква към една или друга напитка.

Тезата е потвърдена от проучвателен опит във Англия, в който взели участие хора на възраст от 37 до 73 години. Експериментът включва събирането на генетични данни, както и здравна информация, в това число отговори на въпроса какъв брой чаши с разнообразни питиета участниците употребяват всеки ден.

Тъй като нашите гени са закрепени при зачеването и нашата генетична разновидност може да се счита за инцидентна, те разрешават на учените да изследват един тип „ натурален опит ”, което значи, че могат да надвишават доста от обществените или екологични фактори, които могат предизвикат избора на една или друга напитка.

Екипът открил също, че по-голямото разбиране на горчивината е обвързвано с по-ниския късмет да бъдеш фен на алкохол. Тоест пиещите повече кафе употребяват по-малко корав алкохол.

„ Като се има поради, че хората нормално заобикалят горчивия усет, ние интерпретираме тези открития като вероятно научено държание: в случай че можем да възприемем кофеина добре, свързваме това с психостимулиращите свойства на кофеина и по този начин търсим повече кафе “, споделя един от откривателите.

Предпочитанието към чая може да се преглежда като разследване от въздържането от кафе, тъй като нашите гени може би са създали небцето и прекомерно сензитивно към горчивото кафе.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР