Коя е новата кралица консорт на Великобритания? Камила, втората съпруга

...
Коя е новата кралица консорт на Великобритания? Камила, втората съпруга
Коментари Харесай

Камила стана кралица! Как я нарече Даяна

Коя е новата кралица консорт на Англия? Камила, втората брачна половинка на принц Чарлз, който стана крал след гибелта на кралица Елизабет Втора, не беше обичана дълго време. Сега тя ще стане кралица консорт, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дълги години британците гледаха на Камила като на дамата, разрушила едно семейство. Тя имаше връзка с принц Чарлз по време на брака на Уелския принц с починалата принцеса Даяна. Титлата на Камила беше предмет на голям брой диспути. През февруари 2022 година по случай диамантения си празник Елизабет Втора изрази „ откровеното си предпочитание “ втората брачна половинка на Чарлз да носи купата „ кралица консорт “ след наследяването на трона. 

Камила работеше отдадено за имиджа на английската корона години наред. С десетките си задължения на година тя се трансформира в нужен и стабилизиращ фактор за кралското семейство.

През януари 2022 година кралицата разгласи Камила за „ Дама на Ордена на жартиерата “ – най-престижния медал на английското рицарство. Но беше належащо време – Камила и Чарлз подписаха брак през 2005 година – с цел да може Камила да стигне до това отличие. 

Кралицата не удостои с наличие гражданския брак на Чарлз и Камила, подписан в Уиндзор през 2005 г. 

Покойната принцеса Даяна схваща прекомерно бързо, че Камила е огромната обич на брачна половинка й. Именно Даяна измисля прякора на Камила – Ротвайлера, с който любовницата на брачна половинка й става известна през годините. 

Разведена, майка на две пораснали деца и баба на пет внучета, Камила е белокоса и лъчезарна жена, която се утвърждава постепенно в кралското семейство.

Съпругата на новия крал, която е на 75 години, се интересува от здравословен метод на живот, от животни, обича градинарството. Чувството й за дълг, възприятието за комизъм, простотата в държанието й постепенно пречупиха съпротивата на британците.

Днес тя е по-популярна, само че все пак остава измежду минимум обичаните членове на английското кралско семейство – съгласно социологически данни от 2022 година събира едвам 40% утвърждение. По-малко от половината британци предходната година желаеха да я видят като кралица. При все това доста от тях регистрират позитивното й влияние върху брачна половинка й Чарлз. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР