Коя е мощната подкрепа за вашето дете, разкриват психолози. Никой

...
Коя е мощната подкрепа за вашето дете, разкриват психолози. Никой
Коментари Харесай

Коя е мощната подкрепа за вашето дете?

Коя е мощната поддръжка за вашето дете, разкриват психолози. Никой не може да ни каже по какъв начин да обичаме детето си, само че е ясно, че нашата, друга, мъдра обич може да се трансформира в мощна опора за едно дете.

В множеството случаи всичко, което вършим за нашите деца, го вършим от обич и в името на тяхното щастливо бъдеще. И постоянно родителите подлагат на критика, „ усъвършенстват “, принуждават, санкционират, натоварват – откровено смятайки, че „ това “ е най-хубавият „ принос “ за детето. Понякога това е единственият метод, по който личните им родители са „ предали “ любовта си и се оказва единственото ни прекарване на любовта.

 Коя е мощната поддръжка за вашето дете?

Коя е мощната поддръжка за вашето дете?

Всички ние в действителност обичаме децата си по разнообразни способи, само че:

Ние и нашите деца можем да бъдем напълно разнообразни, с самостоятелни темпове, психотипове, капацитет, задания и дарба да устояваме на стрес. И от обич е толкоз значимо да се научим да не съпоставяме децата със себе си. Сравнявайки ги със себе си, ние „ избираме “ пътя им, вместо тях. Сравнявайки децата едно с друго, ние ги вършим съперници.

 поддръжка за вашето дете поддръжка за вашето дете

Ние придружаваме детето в неговата автономия – с нашия боязън, безпокойствие, съмнение. Или от обич – ние можем да им дадем чувството, могат да се оправят, а ние сме зад него. Винаги може да разчита на нашата обич, мощ и резистентност.

Можем да предпазим децата от компликации и проблеми или да ги научим, че животът е непрекъсната битка. И от обич можем да покажем по какъв начин, макар трудностите, въпреки всичко се радваме на живота.

 поддръжка за вашето дете поддръжка за вашето дете

Можем да чакаме и да пожелаваме от децата – мотивация, достижения, победи… А можем от обич да научим повече за закономерностите на тяхното развиване, за това какво може или не може едно дете на избрана възраст. И от обич можем, виждайки характерностите на детето, да му помогнем и да покажем по какъв начин се развиваме и променяме.

Ако детето не може да ни откаже от обич или от боязън, ще му бъде мъчно да каже „ Не “ на другите. Ако детето не вижда по какъв начин се грижим за себе си, ще му бъде мъчно да научи това. И от обич към него можем да се научим да пазиме нашето пространство от токсични хора и информация, можем да се научим да се конфронтираме.

 поддръжка за вашето дете поддръжка за вашето дете

За всеки е значимо да се усеща обичан и признат. И в детството си постоянно сме се сблъсквали с операция и „ любовен нарцисизъм “ на възрастните… От обич можем да дадем на детето чувството, че нашата обич и ничия друга би трябвало да бъдат заслужени.

Искаме най-хубавото за детето си и постоянно избираме учебно заведение за него въз основа на оценките. Ние можем да помним от обич, че детето ще се развива там, където е безвредно. И неговият многоизмерен капацитет рядко се мери с учебни оценки.

 поддръжка за вашето дете поддръжка за вашето дете

От терзание можем да кажем на детето, че светът е рисков, че на никого не може да се има вяра. Или от обич можем да научим детето на правила за сигурност и за държание в рискови обстановки – с чувството, че светът е благ, само че за нас е значимо да сме деликатни.

Когато детето вечер отиде в спалнята или заран на учебно заведение или детска градина, то носи „ отпечатъка “ на случилото се преди този момент. Точно това е, което ще „ порасне “ в него. От обич можем да го осъществим с нашата обич и внимание.

Затова не трябва да забравяме, че нашата обич може да се трансформира в мощна опора за едно дете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР