Коя дата, ако не 8 март, може да бъде по-подходяща

...
Коя дата, ако не 8 март, може да бъде по-подходяща
Коментари Харесай

Харалан Александров: ПП-ДБ искат да са като Комитет по партиен и държавен контрол

Коя дата, в случай че не 8 март, може да бъде по-подходяща за разрешаване на огромния въпрос по какъв начин ще бъде ръководена страната след предстоящата ротация в ръководещата коалиция. Въпросите за датата и за „ сглобката ” изясни общественият антрополог Харалан Александров в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

Според Александров напрежението в ръководещата „ сглобка ” ще остане, въпросът е дали ще надделее разсъдъкът или пристрастеностите. „ Не бих се изненадал, в случай че ПП-ДБ решат да отидат на избори. Те се усещат доста по-добре, когато стачкуват, бунтуват се, като се борят с корупцията, в сравнение с да ръководят. В момента, в който влязат в ръководството, стартира да им пада поддръжката ”, сподели Александров.

Според него единственото предимство на ПП-ДБ е монополът върху морала и задачата им е да завземат репресивните институции, отпред с прокуратурата. „ Те желаят да са Комитета по партиен и държавен надзор ”, изясни антропологът.

По думите на Александров има две хипотези за задачата на меморандума, препоръчан от ПП-ДБ – „ едната е, че са се надявали да мине номера, което значи, че подценяват интелигентността на своите сътрудници и на публиката. Другата – играят „ вабанк ” и желаят да отидат на избори. С тази оферта – „ ще разделим всичко по равно, само че ще кажем кои са от вашата половина, това опонира на фундаменталните правила на демокрацията.

ПП-ДБ имат отношение към правосъдната система, само че не и към върховенството на закона. Пришествието на Политическа партия стартира с тоталното нарушение на Конституцията. В името на високите цели, какво тук значи някаква си Конституция ”, иронизира антропологът.

„ Когато договорът не е ясно закрепен, всяка от страните го интерпретира, както й уйдисва. Не зная какъв е бил замисълът на меморандума на ПП-ДБ, само че той носи духа на революционния авангард, който се пробва да подмени представителството – към 15-17%, завземайки цялата власт от позицията на честен престиж ”, изясни Александров задачата на документа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР