Кой казва, че не стават чудеса? Вече беше ясно, че

...
Кой казва, че не стават чудеса? Вече беше ясно, че
Коментари Харесай

Овладяването на лотарийния бизнес: ето какво ще последва

Кой споделя, че не стават чудеса? Вече беше ясно, че до дни частната лотария умира, само че все пак талоните ѝ се продаваха с цялостна мощ. Дори и откакто придвиженият с шеметна скорост закон бе дефинитивно признат, а от текста му се разбра, че досегашните облаги няма да са обезпечени и " късметлиите " ще би трябвало да си ги търсят по правосъден път. Дори и откакто търговците сложиха предупредителни надписи, че облаги не се изплащат.

По малкия екран обаче предизвестия нямаше. Напротив, рекламите продължаваха да се леят щедро и да дават обещание облаги. Сякаш нищо не се е случило. За разлика от облагите, рекламните доходи са обезпечени и в бъдеще, когато лотарийното дело ще премине в ръцете на страната. Естествено, при едно изискване и не за всички.

Банална история

Всъщност, чудеса няма, а историята с
лотарията като цяло е много банална. Не единствено тъй като мощно припомня случката с КТБ, а основно поради типичното за нашата реалност двуличие, при което публично прокламираната политика (в случая - отбрана на народа от всеобщо поразяващата болест на хазарта) се разминава със същинската цел и действителните резултати. Може да се спори каква е задачата (според някои, става дума за лишаване на бизнес от един и връчването му на различен под прикритието на държавата), само че е несъмнено, че с изключение на промяната в собствеността, на процедура всичко ще си продължи постарому. Включително с рекламата.

Както е известно, да се популяризира
хазарт от дълго време е неразрешено. Но и в този закон (както във всеки друг) прозорливо е оставена малка врата, наречена " съобщаване на резултати ". Благодарение на нея целокупното население бе непрекъснато зарибявано със заразяващи образци за щастието на печелившите. Именно изобилната реклама (и като време, и като бюджети) прави цялата скица толкоз печеливша. От друга страна тя е добре пристигнала за дребния, претъпкан и постоянно изгладнял български медиен пазар. Преди две години законодателите отхвърлиха предлагането за възбрана на тази реклама. А в този момент не посмяха даже да обсъдят възможното ѝ ограничение. Така зомбирането на публиката с илюзията за елементарно замогване ще продължи гладко както до момента.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР