„Кой е тук” – така българинът Тодор Димитров е кръстил

...
„Кой е тук” – така българинът Тодор Димитров е кръстил
Коментари Харесай

Сложна техника и търпение: Как се печели конкурс за подводна фотография

„ Кой е тук” – по този начин българинът Тодор Димитров е кръстил фотографията, с която завоюва един от двата най-големи състезанието за подводна снимка в света. Кадърът, с който варненецът впечатлява журито във фото-състезанието „ Нашият подводен свят”, е преследван от него в продължение на 3 години.

„ Показва едно любознание в змията, те са доста забавни, когато си демонстрират главата над водата, следят какво става около тях, а във водата те ловуват. Заснел съм я сега, в който оглежда, аз съм на 2-3 см от нея”, сподели фотографът и добави, че с цел да снима този кадър е прекарал над 2 часа във водата с влечугото.
Българин завоюва международен конкурс за подводна снимка Снимката е направена край варненския нос Галата, Тодор Димитров обаче е преследвал фрагмента 3 години
По думите му журито е било впечатлено от новаторския кадър, тъй като змията е елементарна, само че е снимана по невероятен метод – с сложна за осъществяване фотографска техника.

„ Да се хване по този метод животно – половината под вода, а другата от горната страна, мога да кажа, че в международен мащаб няма такива фрагменти. Кадърът е сниман в моя роден град Варна, на нос Галата”, сподели Тодор.
Снимка: btvnovinite.bg
Фотографът изясни, че се запалил по подводната снимка доста от дълго време, още в детството си, когато се е занимавал с изобразяване и плуване. Завършил е Художествената гимназия в столицата. Тодор съобщи, че с изключение на морските жители, той обича да снима и хора под вода.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това е много мъчно, изисква се подготовка – маркирам си местата, дали са безвредни, от кое място изгрява слънцето, дали е чисто, растителността каква е и чак по-късно топвам модела. Покрай заниманията ми с подводен лов на риба съм привикнал да извозвам доста време във водата – по 7-8 часа”, съобщи фотографът.

Теодор добави, че фотографията му е занимание, а по специалност е графичен дизайнер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР