Кой е казал че законите за назначаване са скучни? Законите

...
Кой е казал че законите за назначаване са скучни? Законите
Коментари Харесай

От забрана за косми по лицето до размер на талията: Странните изисквания към кандидатите за работа

Кой е споделил че законите за назначение са скучни? Законите и наредбите за заетостта и труда в действителност могат да бъдат комплицирани, а от време на време и просто странни. Знаете ли, да вземем за пример, че работодателите в Япония мерят талията на чиновниците си? Или че платените отпуски в действителност не са планувани във федералния закон на Съединени американски щати?

Японските служащи би трябвало да внимават за талията си 

Въведен в страната през 2008 година, по този начин нареченият закон на Metabo изисква от работодателите да мерят талията на чиновници на възраст сред 40 и 74 години.
Ограниченията, открити от държавното управление, са 85 см за мъже и 90 см за дами.
Служителите, които надвишават тези ограничения, имат три месеца да понижат талията си. Ако не съумеят да го създадат, може да се наложи да отидат диетолог.

Новозеландските служащи нямат право да носят „ смешни “ шапки на работа 

Носенето на „ смешна “ или „ несъответствуваща “ шапка за работа в Нова Зеландия може да се пояснява като нарушение на униформения код. Ако се осмеляват да го създадат, те рискуват 10% удръжка от заплатите си.

Мъжете нямат право да работят в магазини за долни дрехи в Саудитска Арабия

Няма да намерите мъже, продаващи долни дрехи или козметика в тази арабска страна.
Саудитска Арабия разрешава единствено на дами да работят в тези магазини, защото дамите клиенти са изразили неудобството си да купуват такива продукти от мъже.

С револвер на работа във Флорида

Няма наредба в закона, която да не разрешава на чиновник да носи огнестрелно оръжие, намерено или прикрито, на работа.

Една японска община е забранила брадите

През 2010 година община Исесаки в Япония забрани на своите чиновници да имат каквато и да е форма на лицево окосмяване.

Според локалното държавно управление мярката е подхваната, тъй като „ някои жители намират брадатите мъже за неприятни, тъй че са неразрешени “.

С велосипед до работното място     

Холандските и белгийските чиновниците, които пътуват с велосипед до работа, могат да изискат необлагаема надбавка за пробег изчислен на километър.

В Португалия е нелегално работодателите да контактуват с служащи отвън работно време 

В Португалия чиновниците не би трябвало да се тормозят, че шефовете им ще им се обаждат или изпращат известия след работно време. Това е нелегално от 2021 година

Германските шефове също не могат да контактуват със чиновници отвън работно време

Служителите в тази европейска нация също имат персоналното си време без спирания за работа, в случай че няма „ изключителни условия “.

Френските служащи не би трябвало да се тормозят за приемането на имейл, обвързван с работата, след 18:00 часа

Френските чиновници не би трябвало да се тревожат за това, че ще получат имейл от шефовете си в последния миг. Свързаните с работата имейли след 18 часа са неразрешени във Франция.

Американските работодатели не би трябвало да дават на служащите отпуск, заплатен отпуск по болест или даже обедни почивки

Технически работодателите в Съединени американски щати не би трябвало да дават нищо от това на служащите си. Това нормално са „ привилегии “, които работодателите включват в договорите, само че не са законово условие.

Китайските дами нямат право да извършват „ тежки физически “ работи 

В Китай дамите нямат право да извършват задания, които включват носене на нещо с тегло 20 кг или повече.
Работите, които се смятат за „ тежки физически “ от държавното управление, включват минно дело, дърводобив и работа на огромна надморска височина.

На служащите може да не бъде позволено да вървят до тоалетната, когато си желаят

Американските чиновници може да нямат право да вървят до тоалетната по свое убеждение. Поне не законно. Въпреки че има закони по отношение на правата на служащите да употребяват тоалетна, множеството не са ясни.
Едва през 1998 година Администрацията по сигурност и здраве при работа (OSHA) одобри закон, даващ право на прилагане на тоалетна, в случай че това е рационално в даден миг. Какво в действителност значи „ рационално “ е предмет на спор.

На дамите в Мадагаскар е неразрешено да работят през нощта 

Жените в Мадагаскар имат право да работят единствено денем. Забранено им е да работят през нощта във всевъзможен вид „ промишлено дружество “.
Има едно изключение от този закон, което им разрешава да работят през нощта в „ фамилна среда “.

Индийските компании с над 100 чиновници се нуждаят от позволение на държавното управление, с цел да уволнят служители 

Този закон датира още от времето, когато Индия е била под английско ръководство.

Всяко редуциране или закриване би трябвало да бъде авансово утвърдено от държавното управление. Изключение обаче е, в случай че служителят бъде приет за отговорен за незаконно държание. В този случай компанията може да уволни служителя.

Пушачите не могат да бъдат дискриминирани в Кентъки

В щата Кентъки работодателят няма право да откаже да наеме, освободи или да дискриминира по какъвто и да е метод въз основа на навиците за пушене на служителя.

Законът за битка с дискриминирането в Кентъки обаче разрешава разлики в ставките на вноските за здравни проекти на чиновниците според от това дали лицето е пушач или не.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР