Ковид пак поставя света пред изпитания

...
Официалните медии в Пекин съобщиха в събота за първия инфектиран
Коментари Харесай

Официалните медии в Пекин съобщиха в събота за първия инфектиран със силно заразния вариант омикрон, което повиши тревогата седмици преди Зимните олимпийски игри в Китай. Длъжностните лица са запечатали жилищния комплекс и работното място на заразеното лице и са събрали 2 430 проби за тестване от хора, свързани с двете места, съобщава The Telegraph.

Китай следва строга политика за нулев ковид преди Зимната олимпиада, която трябва да започне на 4 февруари. В цялата страна се изолират цели градове, след като в тях се отрият дори няколко случая на коронавирус. Общият брой на заразените с омикрон в Китай не е ясен, но служителите потвърдиха, че локално предавани инфекции са открити в поне още четири провинции и общини.

Както в началото на пандемията, първият случай на локално предадена зараза в Пекин се случва по времето, когато към китайската столица пътуват милиони хора, както от страната, така и завръщащи се от чужбина за Лунната Нова година в края на януари. Много местни власти посъветваха жителите да не напускат местоживеенето си без необходимост по време на празниците, а десетки международни и вътрешни полети бяха спрени.

Служител в Националната здравна комисия каза на брифинг в събота, че вариантът омикрон е открит и в Шанхай, без да уточнява броя...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР