Ковид ограниченията предизвикаха бойкот и нежелание за спазване на мерките

...
Ковид ограниченията предизвикаха бойкот и нежелание за спазване на мерките
Коментари Харесай

Само едно заведение в Пловдив е работило след 23.00 часа, санкции и за два бара в Слънчев бряг

Ковид рестриктивните мерки провокираха протест и отвращение за съблюдаване на ограниченията от страна на притежатели на заведения в София, Пловдив и Слънчев бряг. Нощни клубове отвориха порти за гости нощес и след 23.00 часа. Това наложи инспекции на полицията и здравните инспекции.

В Пловдив тази нощ бяха тествани шест заведения. Само едно от тях е работило след 23.00 часа, а сега на инспекцията вътре са били 103 гости. Инспекторите са връчили на управата покана за сформиране на акт за нарушение на заповедта на здравния министър.

Точно в 23.00 часа един от нощните клубове в Пловдив отвори порти. С 30 души личен състав, при 1/4 от потенциала, с цел да има отдалеченост. Персоналът трансформира труда си в цивилен митинг.

Проверките не закъсняха. Минути след 23.00 часа от полицията сформираха протокол, че заведението работи, само че все пак клубът продължи да приема клиенти.

Около среднощ служителите на реда се върнаха с инспектори на районната здравна ревизия, които отхвърлиха коментар след инспекцията.

" Това, което желаеха от нас, е да се занесат всички документи, които верифицират това, че личният състав е на 100% имунизиран и категоризацията на обекта ", сподели шефът на заведението Венета Райнова.

От заведението би трябвало да показват документите до петък. Въпреки предписанията и формирания протокол, нощното заведение не счита да стопира работа.

Санкционирани има и в Слънчев бряг, където открити питейни заведения са работили в нарушаване на възбраната. Съставени са две наказателни постановления.

В столицата нощес не са правени инспекции, нощни заведения в Студентски град са работили.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР