Ковид ни научи, че трябва да мислим за електронно здравеопазване.

...
Ковид ни научи, че трябва да мислим за електронно здравеопазване.
Коментари Харесай

Наталия Маева: В електронния регистър се пренебрегва най-рисковата група

 Ковид ни научи, че би трябвало да мислим за електронно опазване на здравето. Това е огромният проблем сега. Това разяснява в " Денят стартира " Наталия Маева, новият ръководител на Националната пациентска организация.

Имам рецензии към електронния указател, тъй като той е изработен по този начин, че няма алтернатива за отсяване на другите рискови групи, можеше да бъде взет опит от чужбина, безапелационна е Маева.

Тук някакси неглижирахме най-голямата рискова група - на хронично болните. Беше изработен доста неправилен асортимент, тъй като не е редно да избираш хора, подобаващи за имунизация по тяхната специалност, а не по тяхното здравословно положение.

Според Маева има голям проблем и за хората, които са в листата на чакащи за трансплантация - по протокол, те би трябвало да бъдат имунизирани.

Имаме възрастни хора, които нямат нужните умения да се записват електронно в този указател и ни подават сигнали, добави Маева.

Според мен, имунизационната акция се провали, акцентира тя и призна, че никой не ги е питал по какъв начин да бъде направена.

Виждаме, че нищо не е решено. Проблемите са същите, има дефицит на личен състав, съобщи Маева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР