Ковид-19 може да доведе до необратима слепота. За това предупреди

...
Ковид-19 може да доведе до необратима слепота. За това предупреди
Коментари Харесай

Доц. Оскар: Ковид може да доведе до трайна слепота

Ковид-19 може да докара до необратима слепота. За това предизвести по бТВ доцент Алекдандър Оскар от Очна клиника към Александровска болница.

" Сблъскваме се с трайна и необратима слепота поради коронавирус. Имах пациентка, родилка на 25 години, която ослепя след коронавирус зараза. Получи задръстване на кръвоносните съдове към ретината. Вирусът поврежда целия организъм. Не са толкоз чести тези случаи, само че най-после потърпевши хора идват при нас. Делта разновидността не е по-различен от предходните ", сподели доцент Оскар.

Тази година той е избавил от слепота дребната Адриана, която е родена единствено 800 грама. На 26 януари е направил лазерна промяна на дребното дете.

„ Отговорността е огромна – в случай че не помогнем на тези деца, те остават слепи за цялостен живот. Адриана е родена в 28-а седмица. Тази незрялост на тялото води до слепота за цялостен живот ", сподели докторът.
Свързани вести COVID-19: С 1304 по-малко от през вчерашния ден са новите случаи. Вирусът заличи 28-хиляден град за 2 години Проф. Момеков: Скоро ще стане ясно дали Омикрон пробива имунизациите, само че чакаме да пазят Само 15 диагностицирани с COVID-19 в хасковска област
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР