Котките от самото си съществуване опровергават твърдението, че всичко в

...
Котките от самото си съществуване опровергават твърдението, че всичко в
Коментари Харесай

Езикът на котките: Знаци, че писаната ви обича

Котките от самото си битие опровергават изказванието, че всичко в света е направено за хората. (Пол Грей)

Човек е толкоз културен, колкото може да разбере котка. (Бернар Шоу)

Котките са доста мистериозни, самостоятелни и обичащи свободата животни. По своето естество те са самодостатъчни самотници, тъй че не демонстрират любовта и обичта си толкоз намерено и изрично, колкото кучетата.

Мнозина даже ги считат за безразлични егоисти, които не са способни да бъдат толкоз нравствен сателит на хората. И въпреки всичко, котките в действителност надълбоко обичат стопаните си, те търсят тяхното схващане и внимание.

Важно е да гледате на тези скъпи признаци на любов от страна на вашия домакински любим и постоянно се опитвайте да им отговорите. Добре е да запомните, че котките не понасят, когато хората подценяват деянията им на обич. И също по този начин да умеете да четете езика на тялото при котките.

Много постоянно стопаните просто не виждат по какъв начин котката показва любовта си, тъй като не знаят по какъв начин деликатно да следят държанието на котката си и да я схващат.

Освен това главите ни са непрекъснато заети с ежедневните си проблеми и работа. И по този начин, по какви способи котките показват любовта към стопаните си?

1. Котката настойчиво се пробва да ви допре с глава. Котката освен ви маркира като „ собствен човек “, с цел да обясни, че „ територията е заета “, само че и демонстрира откровената си любов и доверие.

2. Котката ви мачка с лапички. Котенцата в ранна възраст по този метод масажират корема на майка си, тъй че да сучат по-лесно. От детството си те свързват масажиращите придвижвания с нещо прелестно. Понякога не е елементарно да издържиш подобен масаж с нокти, само че това значи, че котката ти те обича.

3. Котката ти се доближава до теб, повдигайки опашката си високо. Това също е знак на любов при котките и покана за диалог и игра. В този случай животното деликатно се взира в лицето ви. Винаги следете опашката на котката - посредством нея животното ви приказва.

4. Котката настойчиво се пробва да притегли вниманието ви, когато сте фокусирани върху някакъв тип работа. Е, в действителност е необичайно по какъв начин може да зяпате екрана на компютъра си, когато вашият бухнал другар е наоколо. Освен това, тези умни и хитри същества постоянно се наместват пред мястото, в което се взирате.

5. Писаната се взира с напрежение в лицето ви и мърка мощно - това също е знак, че котката ви обича.

6. Котката се пробва да легне, прилепнала към вас или прегръща ръката ви насън, с цел да се почувства в сигурност. Когато котките откровено обичат стопаните си, те се настаняват върху тях, с цел да спят по този начин през нощта. Така те се усещат в сигурност и по едно и също време с това пазят спокойствието на стопанина си.

7. Котките се опасяват от разлъка със притежателите си. Те не обичат да са сами дълго време и постоянно усещат, в случай че стопаните им се канят да заминат на отмора или в командировка.

8. Котките обичат да споделят плячката си с индивида и постоянно му подаряват своя улов. Дори да е непоносимо да получавате такива дарове, не можете изрично да критикувате за такова държание, в противоположен случай можете да нарушите доверието на котката. Котките споделят плячката си като знак за извънредно доверие.

9. Когато котката ви откровено ви обича и ви има вяра, тя умерено си ляга по тил. Защо котката ви демонстрира коремчето си? При котките това е най-уязвимото място. Винаги се пробват да го скрият, а не на всеки е разрешено да го допре. Това е знакът за най-голямо доверие към индивида, по тази причина е добре да го оценявата и да бъдете деликатни с животното си, когато ви показва по този метод своята трогателна обвързаност.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР