Кот д`Ивоар е домакин на турнира за Купата на африканските

...
Кот д`Ивоар е домакин на турнира за Купата на африканските
Коментари Харесай

Кот д`Ивоар уволни треньора си преди елиминациите в КАН, иска сензация от Световното в Катар

Кот д`Ивоар е хазаин на шампионата за Купата на африканските народи, само че отборът колкото да се класира за елиминациите и се показва трагично досега. Това наложи нещо, което рядко се вижда, а точно да бъде уволнен треньора по време на шампионата. 
Прочетете още
Наставникът Жан-Луи Гас беше уволнен в сряда и на негово място Кот д`Ивоар желае да назначи Евре Ренар, написа " Екип ".

Ренар беше същинска сензация на Световното в Катар, откакто воденият от него отбор на Саудитска Арабия хвърли бомбата и победи с 2:1 Аржентина, която след това стана международен първенец. Освен това Ренар влезе и в новините със страхотната си надъхваща тирада навръх полувремето на дуела, когато Аржентина водеше с 1:0. 

В момента Ренар е треньор на френския женски народен тим по футбол. 

Той бе отпред на Кот д`Ивоар в интервала 2014-2015 година, а също така е водил Замбия, Ангола и Мароко. Със Замбия той завоюва Купата на африканските народи през 2012 година, а три години по-късно стори това и с Кот д`Ивоар.

Според " Екип " предлагането към френската федерация е Ренар да бъде взет чартърен, като след края на шампионата да се завърне като селекционер на женския народен отбор на Франция. Договорът на Ренар с Френската футболна федерация е до края на Олимпийските игри в Париж.

Следващият мач на Кот д`Ивоар на Купата на африканските народи е в понеделник против настоящия първенец Сенегал, който единствен мина през груповата фаза без изгубена точка.

Кот д`Ивоар чакаше до последно дали ще продължи в елиминациите, само че въпреки всичко се класира, вземайки последното място на най-хубавите 3-ти тима, които продължиха към елиминациите. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР