Костадинов обясни, че изслушването е заради опит на съпредседателя на

...
Костадинов обясни, че изслушването е заради опит на съпредседателя на
Коментари Харесай

Възраждане иска изслушване на шефа на Военното разузнаване и задържане на Атанасов

Костадинов изясни, че чуването е поради опит на съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ и водач на ДСБ Атанас Атанасов за вмешателство и рекрутиране на хора във военното разузнаване и в службите, предава Българска телеграфна агенция. Това, съгласно Костадинов, " съставлява опит за държавна измяна и закононарушение ".

" Възраждане " упорства още Атанасов да бъде арестуван за измяна. " Ние ще настояваме за оптимално бързи ограничения и за задържането на Атанас Атанасов. Говорим за дипломиран състав, държавна измяна, за това Атанасов няма имунитет ", сподели Костадинов. ПП-ДБ съставляват тежка опасност за националната сигурност, безапелационен е той.

По думите му " тази цялата тайфа няма по какъв начин да бъде разплетена ". " Тя би трябвало да бъде разчленена. Изборите са тези, което могат да трансформират обстановката ", безапелационен е водачът на " Възраждане ".

Самият Атанас Атанасов се оплака, че е получил информация, че е обект на разработка от Военното разузнаване, като разяснява, че е неуместен поради поредното му гледище за смени по върховете на спецслужбите.

От Военното разузнаване дадоха отговор с позиция, че нямат практиката да създават български жители в смисъла, който влага зам.-председателят на Народното събрание от ПП-ДБ.

" Най-вероятно съответното изказване е подбудено от сигнала, който Служба " Военно разузнаване " подаде до способените органи по отношение на хипотетичен опит на външни лица за склоняване на чиновници на българското военно разузнаване към закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс за реализиране на нерегламентиран достъп до класифицирана информация ", обявиха в позицията си от службата.

" За следващ път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достолепието и безспорния професионализъм на всички чиновници, изпълняващи дилемите си в комплицираната среда за сигурност ", обясниха още от Военното разузнаване.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР