Косовският вътрешен министър Джелал Свечла коментира изявлението на Александър Вучич,

...
Косовският вътрешен министър Джелал Свечла коментира изявлението на Александър Вучич,
Коментари Харесай

Прищина: Ако Вучич влезе в Косово без разрешение, ще бъде арестуван

Косовският вътрешен министър Джелал Свечла разяснява изказването на Александър Вучич, в което последният съобщи, че ще посети Косово и няма да пита Албин Курти (премиера на Косово – б. р.) за разрешение.

Свечла предизвести, че Вучич ще бъде арестуван, в случай че пристигна в Косово без позволение, съобщи Анадолската организация.

" Дали Вучич би трябвало да бъде позволен или не, е въпрос, който би трябвало да реши министър-председателят при положение на искане за позволение. Ако той влезе без позволение, е ясно кои институции ще се занимават с този въпрос. " - добави силовия министър на Косово.

Вътрешният министър отговори на въпроса дали сръбският президент ще бъде арестуван, в случай че влезе в Косово без позволение:

" Ако той пристигна в Косово без позволение, да, без никакво подозрение. Как смятате, че един непознат жител може да влезе в Република Косово без разрешението на косовските институции? Какви са следствията? Заключение Въпросът е, че в случай че ръководителят на друга страна влезе на ваша територия без позволение, вие нямате страна. " - отговори той.

Свечла също по този начин съобщи: " Не имам вяра, че Вучич е задоволително вманиачен, с цел да пристигна в Косово без позволение ".

В изказването си пред медиите след срещата за разговор сред Европейски Съюз, Сърбия и Косово, извършена предходната седмица в Брюксел, сръбският президент Вучич съобщи, че ще отиде в Косово незабавно щом получи " демократично позволение " и че няма да пита косовския министър председател Албин Курти за това. Той сподели, че ще попита единствено сърбите в Косово.

В отговор Курти уточни, че когато Вучич изиска позволение за посещаване, той ще го проучва с най-голяма съвестност и откровеност. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР