Косовският премиер Албин Курти заяви, че сръбският президент Александър Вучич

...
Косовският премиер Албин Курти заяви, че сръбският президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Курти: Вучич възнамерява да остави отворена възможността за нахлуване в Косово

Косовският министър председател Албин Курти съобщи, че сръбският президент Александър Вучич не подписва Брюкселското съглашение, с цел да остави открита опция за " навлизане в Косово ", оповестява Kosovo-online.

На панелната полемика за провокациите пред сигурността на Западните Балкани, която беше проведена от института " Чатъм хаус ", Курти прикани за незабавно сключване на съглашението.

„ Европейският съюз би трябвало деликатно да обмисли демократичното реформиране на страните от Западните Балкани, с цел да понижи риска от всяко евентуално напрежение “, сподели още Курти.

Той добави, че поради всичко подписването на съглашението сред Косово и Сърбия е по-спешно от всеки път.

„ Споразумението, което имаме, не е цялостно, тъй като се нуждаем от доброжелателно (добросъвестно) съглашение, с цел да имаме легитимност и неговото използване. Като не подпише, Вучич ще остави отворена опцията за навлизане в Косово. Не виждам никаква друго значително значение на този отвод за сключване, друго от това. Те желаят тази врата да остане отворена, тъй че да имат други благоприятни условия да се върнат и да повторят експанзията “, добави Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР