Косовският премиер Албин Курти започна кампания за пререгистрацията на автомобилите

...
Косовският премиер Албин Курти започна кампания за пререгистрацията на автомобилите
Коментари Харесай

Курти обеща финансови стимули за хората, сменили си регистрационните номера

Косовският министър председател Албин Курти стартира акция за пререгистрацията на колите със сръбски на косовски регистрационни номера с RKS, което значи „ Република Косово “, оповестява вестник " Данас ".

Във видео, оповестено в обществените мрежи, Курти споделя на сръбски, че 401 945 коли имат маркировка RKS, десетки хиляди от тези коли са благосъстоятелност на хора от малцинствата, и че колите, които би трябвало да бъдат пререгистрирани, са единствено към два % от общия брой на транспортните средства.

„ Табелите, издадени от Сърбия " PR ", " KM ", " PZ ", " GL ", " UR ", " PE ", " DA " и " DA " са завещание от режима на Милошевич. Подобно завещание не би трябвало да е ви е в тежест “, сподели Курти на сърбите.

Според негос това завещание сърбите са целеустремено държани в предишното и изолирани от останалата част от Косово и че прекосяването към регистрационни табели с маркировка " RKS " дава опция за " безпрепятствена и непредубедена независимост на придвижване на цялата територия на Косово ".

" Искаме нашите жители от общините Северна Митровица, Звечан, Лепосавич и Зубин Поток, които сега употребяват табели " KM ", да не бъдат единствено жители на тези общини, желаеме да бъдат жители на Република Косово, които пътуват свободно и постоянно в региона на Прищина, с цел да употребяват услугите на централните институции, да посещават столицата на Косово и да вземат участие в религиозните ритуали на манастира Грачаница. В региона на Призрен да посещават културни, исторически и религиозни монументи, в региона на Печ да посещават Руговачката клисура и манастира Дечани; в региона на Гнилане да посещават родственици и другари в Клокот, Нови Бърдо, Партеш, Ранилуг и Шилово ", сподели косовският министър председател.

По негови думи косовската страна ще дадекраен период за пререгистрация на транспортното средство с финансови стимулив рамките на избрания двумесечен интервал. Хората, които подхващат тази стъпкаще бъдат освободени от заплащане на налози и такси, които могат да доближат 5000 евро.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР