Косовските депутати гласуваха за разпускане на парламента. Решението беше взето

...
Косовските депутати гласуваха за разпускане на парламента. Решението беше взето
Коментари Харесай

Косовските депутати разпуснаха парламента

Косовските депутати гласоподаваха за разформироване на Народното събрание. Решението беше взето с 88 гласа, от присъстващите 91 народни представители в 120 локалното Народно заседание.

Това отваря път към предварителни парламентарни избори месец след оставката на премиера РамУш Харадинай. През юли той беше свикан за разпит в Специализирания съд за следствие на военни престъпения в Хага.

Според косовски медии, той и още няколко политически водачи ще бъдат упрекнати в закононарушения против сърби, роми и албанци, осъществени в интервала 1998 - 2000 година Харадинай отхвърля да е правил нещо нередено.

В идващите 10 дни президентът Хашим Тачи би трябвало да дефинира дата за предварителни избори. Вотът би трябвало да бъде плануван най-късно след 45 дни.
 Косовският министър председател на отговори на въпросите пред съда в Хага Косовският министър председател на отговори на въпросите пред съда в Хага
Подалият оставка косовски министър председател Рамуш Харадинай беше разпитан от Специализирания съд в Хага за военните закононарушения в Косово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР