Косовската полиция връчи днес на граничния пункт Ярине първото предупреждение

...
Косовската полиция връчи днес на граничния пункт Ярине първото предупреждение
Коментари Харесай

Напрежението в Северно Косово се завърна – изтече отсрочката за сръбските номера на колите

Косовската полиция връчи през днешния ден на граничния пункт Ярине първото предизвестие за пререгистриране на автомобил със сръбска регистрация с косовска, заяви уеб сайтът КосСев от Северно Косово. Това става няколко минути след приключването на периода и влизането в действие на първата фаза от използването на държавното решение за пререгистрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предупреждението е връчено на жена, ръководеща автомобил със сръбска регистрационна табела " КМ ". Тя съобщи малко пред кореспондент на Косова онлайн, че не е имала неприятности на пункта и че служителите на реда са й дали документ, в който се показва какви стъпки ще бъдат подхванати за справяне с тези, които не пререгистрират колите си от сръбски на косовски номера.

Тя добави, че не възнамерява да записва автомобила с " РКС " и чака решението на формален Белград.

Сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи нощес, че държавното управление на Сърбия няма да призове косовските сърби да одобряват регистрационни табели с надпис Република Косово.

Властите в Косово ползват от през днешния ден решението на държавното управление за поетапна пререгистрация, което на първия стадий, до 21 ноември, значи издаване на предизвестия за погрешно регистрирани транспортни средства.

Във втората фаза, от 21 ноември до 21 януари, ще бъдат налагани санкции от по 150 евро, а от 21 януари ще има пробни табели за още два месеца, след което от 21 април няма да бъдат позволени други регистрационни номера в Република Косово.

Представители на Съединени американски щати и Европейски Съюз приканиха предходната седмица премиера Албин Курти да удължи крайния период с още 10 месеца. Правителството на Косово обаче реши в петък, три дни преди крайния период - 31 октомври, да извърши решението си за поетапна пререгистрация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР