Косовската полиция съобщи за стрелба по полицейски патрул близо до

...
Косовската полиция съобщи за стрелба по полицейски патрул близо до
Коментари Харесай

Стреляха по косовски полицаи в близост до границата със Сърбия

Косовската полиция заяви за пукотевица по полицейски патрул покрай границата със Сърбия, където има мощно етническо напрежение, оповестява Ройтерс.
Прочетете още
Напрежението в Косово стартира в неделя, когато локални сърби блокираха пътищата към гранични пунктове със Сърбия в символ на митинг против решението на косовското държавно управление от първи август да им се издава „ входно-изходен документ “, заменящ на територията на Косово персоналните им карти, издадени от Белград.

Също по този начин от първи август трябваше автомобилните регистрационни табели, издадени в Сърбия, да бъдат заменени с косовски. Властите в Косово отложиха използването на решението с един месец, а блокадите бяха вдигнати.

Етническите сърби са към 5 % от популацията на Косово, а етническите албанци са 90 %.

Произведени бяха минимум 10 изстрела, които попаднаха покрай полицейската лодка, само че никой не е ранен, показва косовската полицията в известие.

От полицията прецизираха, че патрулът им е бил обстрелван покрай град Зубин поток, когато полицейски чиновници са се опитвали да пуснат лодка в езерото Газивода, част от границата.

В опит да понижат напрежението сръбският президент Александър Вучич и косовският министър председател Албин Курти ще се срещнат в Брюксел на 18 август.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР