Косово спасява албанската икономика с въведените стопроцентови мита за внос

...
Косово спасява албанската икономика с въведените стопроцентови мита за внос
Коментари Харесай

Косово спасява албанската икономика

Косово избавя албанската стопанска система с въведените стопроцентови мита за импорт на артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина, които не престават да усилват износа на албански артикули в Косово, уточни албанската телевизия Ора нюз, представена от организация МИА.

Телевизията заяви, че по данни на държавния статистически институт размерът на износа от Албания за Косово през април е бил със 70,4 % по-голям в съпоставяне със същия месец предходната година, а общо през първите четири месеца на годината - с 52 % по-голям от същия интервал на 2018 година

Албания изнася в Косово най-вече руда, горива и строителни материали. С увеличението на износа Косово към този момент зае второ място в листата на комерсиалните сътрудници на Албания. За първите четири месеца тя е изнесла за Косово артикули на стойност 8,9 милиарда леки /72,4 милиона евро/.

От друга страна, албанският експорт към други страни отбелязва спад. През първото тримесечие са изнесени артикули за 99 милиарда леки /810 милиона евро/, което е с 2,3 % по-малко от същия интервал предходната година. Най-голямо въздействие за това е оказало пониженото произвеждане на електрическа енергия и горива в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР