Косово ще отдаде под наем 300 затворнически килии на Дания,

...
Косово ще отдаде под наем 300 затворнически килии на Дания,
Коментари Харесай

Косово се съгласи да отдава под наем затворнически килии на Дания

Косово ще отдаде чартърен 300 затворнически килии на Дания, която се стреми да понижи пренаселеността в пандизите си. Това съобщи BBC.

За задачата Дания ще заплаща годишна такса в размер на 15 млн. евро за първичен интервал от пет години , като ще подкрепи и финансирането на зелената сила в балканската страна.

Наетите килии са предопределени за настаняване на наказани нарушители от страни отвън Европейски Съюз, които би трябвало да бъдат депортирани от Дания след приключване на присъдата им. За всички тях в наетите килии ще се ползват датските закони.

Правителствата на двете страни подписаха декларация за взаимните си планове. Тя обаче ще би трябвало да бъде утвърдена и от косовския парламент.

Активисти и от двете страни разкритикуваха мярката, като обявиха, че Дания не трябва да изпраща нежелани наказани чужденци в други страни или надалеч от фамилиите им.

В Косово има сред 700 и 800 неизползвани места в пандизите. А от 2015 година насам броят на пандизчиите в Дания е повишен от 3400 на 4200, до момента в който броят на надзирателите е намалял от 2500 на 2000.
 Дания ще праща пандизчии в Косово
Дания ще праща пандизчии в Косово

Страната прави промяна за милиони на пренаселените си затвори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР