Косопадът може и да е провокиран от друг здравословен проблем,

...
Косопадът може и да е провокиран от друг здравословен проблем,
Коментари Харесай

Внимание: През Есента Се Оплешивява! Ето Как Да Отървеш Перчема! Само Трябва Да Ядеш Повече

Косопадът може и да е предизвикан от различен здравословен проблем, за който би трябвало да се консултирате с доктор за съответно лекуване.Освен това, можете да измененията метода си на хранене, с цел да спрете или забавите косопада. Има някои хранителни артикули, които потвърдено оказват помощ за здравето на косата и са ефикасни при косопад. Кои са те?

Сьомга
Сьомгата оказва помощ при косопад поради огромното съществуване на омега-3 мастни киселини. За здравето на косата, кожата и ноктите са нужни още здравословни протеини и фибри, съдържащи се в месото на сьомгата. Протеините и омега-3 мастните киселини играят значима роля в образуването на кератин и подхранването на космения фоликул.

Мед
Медът е доста потребен при косопад. Не единствено потреблението му, само че и външното му непосредствено приложение върху косата ѝ се отразява добре. Медът работи удобно освен при косопад, само че и при пърхот, себорея, нервиран скалп заради мощните си антибактериални съставки.

Орехи
Орехите са доста богати на омега-3 и 6 мастни киселини, както и забележително количество антиоксиданти в състава си. Редовната консумация на тази потребна ядка потиска косопада и предизвиква растежа и естественото уплътнение на косъма.

Миди
Морската храна не се харесва на всеки, само че изгодите ѝ за организма са безчет. Мидите са с огромно наличие на цинк. Този минерал има директно въздействие върху косата, кожата, ноктите и имунната система. Дефицитът на цинк в доста случаи е в основата на казуса косопад.
Цинк в огромни количества се намира освен в мидите, само че и в слънчогледовите семки, граха, пшеничения зародиш, нахута, яйцата.

Кокосово масло
Кокосовото масло е потребно за косата и за цялостното здраве. То може да се употребява като маска за коса, за готвене и за подготвяне на домашни лосиони и кремове.
Директното използване на кокосово масло работи като манна небесна за скалпа, тъй като хидратира в дълбочина, прави косъма разтеглив и бляскав и подхранва фоликулите. Кокосовото масло подтиква растежа на косъма и потиска лесното му отпадане.

Спанак
Спанакът също е богат на цинк, само че и на желязо. Той доставя и доста значимия за здравето на косата витамин В12, както и витамините D и С. Похапвайте спанак по-често и ще забележите какъв брой мощна ще стартира да става косата ви./ az-jenata.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР