Космосът е опасно място, включително и за планетата Земя. Астероидите

...
Космосът е опасно място, включително и за планетата Земя. Астероидите
Коментари Харесай

Учени: Удар с метеорит ще има, единственият въпрос е кога…

Космосът е рисково място, в това число и за планетата Земя. Астероидите са най-ясната опасност за Земята. Тази опасност е от хиляди години и следи оставени от метеоритни „ офанзиви “  има, както по Земята, по този начин и по другите планети от слънчевата система и техните луни.

В ново проучване на учени от Queen’s University в Белфаст се споделя, че няма подозрение за това, че Земята още веднъж ще бъде ударена от астероид или метеорит, въпросът е по кое време.

Според Алън Физмонс, събитие от мащаба на случилото се през 1908 година, когато пада Тунгуският астероид в Сибир, може да се случи още веднъж. Ако това стане в гъсто обитаеми региони последствията ще са извънредно тежки.

Астрономите откриват приближаващи Земята метеорити всеки ден. Повечето от тях са безобидни. Според учените обаче, нищо не изключва събитие от ранга на Тунгуския астероид да се случи отново. Това че по-лесно откриваме по-големите астероиди и метеорити приближаващи Земята не оказва помощ доста, тъй като към момента няма намерено решение какво да се прави с тези, които летят право към планетата и срещата с тях не може да бъде избегната.

30 юни е разгласен за „ Ден на метеоритите “, това е добър мотив учените и изобретателите да концентрират повече старания за откриването на технологии и способи за попречване на случаи на срещи с астероиди и метеорити с нашата все по-населена Земя.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР