Космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин завършиха първата

...
Космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин завършиха първата
Коментари Харесай

Руските космонавти завършиха първата си за годината космическа разходка

Космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин приключиха първата за годината галактическа разходка по съветската стратегия, заяви ТАСС.

Прокопиев и Петелин прекараха отвън Международната галактическа станция (МКС) 7 часа и 54 минути, макар че в началото се очакваше да работят 6 часа и 37 минути.

По време на излизането в открития космос двамата съветски космонавти трансферираха спомагателен нагревател от модула " Рассвет " в многофункционалния лабораторен модул " Наука ". Прехвърлянето беше осъществено благодарение на Европейската роботизирана ръка (ERA), ръководена от МКС от космонавта Андрей Федяев.

Космическата разходка беше втора в кариерата на Дмитрий Петелин, който е и специфичен сътрудник на ТАСС на МКС, и четвърта за Прокопиев.

Преди да се върне на борда на орбиталната станция, Петелин поздрави от космоса майка си за рождения й ден.

Предишното излизане в открития космос по съветската стратегия се състоя на 18 ноември предходната година. Тогава то продължи 6 часа и 25 минути.

Първоначално тези действия бяха планувани за края на ноември, само че вследствие на неизправности в охладителната система на един от скафандрите бяха отсрочени за 15 декември. През декември заради разхерметизиране на системата за терморегулация на " Союз МС-22 " се наложи да бъде анулирана извънкорабната активност.

В края на февруари изпълнителният шеф на Роскосмос Юрий Борисов сподели, че идната галактическа разходка е планувана за април или май, а при започване на този месец галактическата организация разгласи, че тя ще се състои на 19 април, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР