Космонавтите Александър Мисуркин и Антон Шкаплеров излязоха вчера в открития

...
Космонавтите Александър Мисуркин и Антон Шкаплеров излязоха вчера в открития
Коментари Харесай

Двама руски космонавти поставиха национален рекорд за престой в открития космос

Космонавтите Александър Мисуркин и Антон Шкаплеров излязоха през вчерашния ден в открития космос, с цел да подменят сериозна информационна екипировка на съветския модул “Звезда ” на “Международната галактическа станция ”. Космическата им разходка трябваше да бъде извършена в границите на шест часа и половина, само че заради срещнати компликации и пречки, тя продължи осем часа и тринадесет минути. 

Това усъвършенства предходния връх в съветската космонавтика, подложен от Олег Котов и Сергей Рязанский през 2013 година. Сега, като се изключи че Мисуркин и Шкаплеров са космонавтите с най-продължителна “космическа разходка ” измежду руснаци, тя е петата по дълготрайност за цялата космонавтика.

Засега абсолютният международен връх продължава да е в ръцете на американците – подложен през 2001 година от астронавтите на НАСА Сюзан Хелмс и Джеймс Вос. Тогава тяхната “космическа разходка ” траяла 8 часа и 56 минути. 

Като изключим върховете, извънбордовата активност на Мисуркин и Шкаплеров бе повече от сполучлива. Космонавтите извършиха всички сложени пред себе си задания. 

На фрагмента: съветският космонавт Александър Мисуркин излезе в открития космос малко след 17:35 ч. българско време на 2-ри февруари. Photo credit: NASA TV

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР