Космическото явление суперлуна ще може да се наблюдава цели два

...
Космическото явление суперлуна ще може да се наблюдава цели два
Коментари Харесай

Два пъти през този месец ще бъдем свидетели на красиво космическо явление

Космическото събитие суперлуна ще може да се следи цели два пъти през август. Първата е в сряда, наричана от индианците Есетрова, а другата - на 31 август - Синя.

Перигей

Пенчо Маркишки, физик от Института по астрономия при Българска академия на науките, изясни пред " Телеграф “, че в действителност осмият месец ще ни предложи цели две пълнолуния в композиция от перигеи. С този термин се значи оптималното приближение на орбитата на месечината до Земята. Така хората, събудили се по-рано (в 05:53 ч.), са следили луна на рекордно близко за сезона разстояние от 357 309 километра. На 30 август естественият сателит на планетата ни ще бъде даже още по-близко - на 357 181 километра. А на 31-ви е Синя луна. " В предишното монасите никак не са я харесвали, тъй като е трябвало да постят повече “, разкри Маркишки. А за суперлунието обясни  и друго.

Илюзия

" Ефектът му не трябва да се бърка с постоянно следената заблуда " голяма изгряваща луна “ и аналогично " голямо изгряващо слънце “. При своите изгреви и залези двете небесни светила постоянно наподобяват оранжеви заради огромната въздушна маса, през която минава тяхната светлина, до момента в който са ниско над хоризонта. Също тогава те може да ни наподобяват огромни, тъй като подсъзнателно ги съпоставяме с познати от всекидневието ни обекти, забележими на хоризонта - дървета, здания, планински върхове и други Можем елементарно да потвърдим, че това е заблуда посредством следния елементарен опит: фотографираме с телеобектив изгряващата " голяма “ луна, а по-късно - когато тя е към този момент високо в небето, вършим втора фотография със същите настройки на обектива. Ако съпоставим двете лунни изображения, ще забележим, че те са в идентичен мащаб “.

Апогей

На 16 август в 12:38 ч. ще се следи идващото събитие - микролуна. То се случва за първи път от март 2020 година насам. Тогава месечината ще е в апогей  - в най-далечното си разстояние от нас на 406 630 километра. " Освен това този разцвет ще е непосредствен досега на новолунието на 16 август в 12:38 ч., което събитие се назовава микролуние “, осведоми още Маркишки.

По-думите му единствено няколко дни по-рано (на 12, 13 и 14 август ) ще може да гледаме пика на потока Персеиди с от 90 до 100 падащи метеора на час.

Суперлуната стана мотив и за много вещания от страна на астролозите. Някои метафизици предлагат ритуали за шанс на Есетровата луна (1 август), която отбелязва интервала, когато дивите есетрови риби най-често се ловуват. Те са източник на най-скъпия черен хайвер.

Според Виктория Маринова Есетровата луна е настъпила в знака Водолей и ще направи хората по-големи индивидуалисти, с прояви на нарцисизъм, страстите в много обстановки ще ескалират.

" Оттук насетне луната стартира да понижава и не е подобаващ интервал за пускане на нови планове. Времето на намаляваща луна е уместно за дооформяне, нанасяне на корекции, в случай че е належащо, и за привършване. Няма да е елементарно, тъй като другият шеф на знака Водолей, господарят на кармата Сатурн, е назадничав и в под напрежение аспект с планетата на връзката и документите “, предизвести Маринова. Баланс ще има от благотворния аспект (тригон) сред Марс и планетата на шанса Юпитер и на самодейността Марс, което ще даде  позитивна сила, убеденост и възторг за превъзмогване на отрицателното мислене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР