Космическото пространство и политиката за неговото стратегическо използване придобива все

...
Космическото пространство и политиката за неговото стратегическо използване придобива все
Коментари Харесай

Космическото пространство придобива все по-голямо значение за европейската икономика


Космическото пространство и политиката за неговото стратегическо потребление придобива все по-голямо значение за европейската стопанска система, като дава данни и съгласуваност за цифровата стопанска система, ускорява нововъведенията и основава нови работни места и напредък. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на откриваща сесия по случай 20 години от подписването на Baveno Manifesto, дал началото на европейската политика за наземно наблюдаване. Министър Караниколов бе формален посетител в качеството си на представител на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В сесията взеха присъединяване и генералният шеф на Европейската галактическа организация Ян Вьорнер и Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и дребни и междинни предприятия.

В рамките на своето изявление, министър Караниколов акцентира, че Европа се нуждае от постоянна основа за високи достижения в региона на науката и технологиите, с цел да насърчи мощна, новаторска и конкурентоспособна промишленост. Всичко това е причина Европа да резервира водещи позиции в световното развиване на космоса, както и да максимизира изгодите от бъдещи научни проучвания и изследвания в галактическия бранш.

Според него галактическите технологии, инфраструктура, както и данните от спътниците дават на Европейски Съюз нужните принадлежности за справяне с климатичните промени и атмосферното замърсяване, енергийната сигурност, ръководство при изключителни обстановки, подвижност и доста други. По думите му галактическите стратегии на Европейски Съюз дават услуги, които използваме ежедневно и даде образец с програмата Коперник, която той разиска в диалог с госпожа Биенковска и с господин Вьорнер. Министър Караниколов акцентира, че Коперник се явява крайъгълният камък на напъните на Европейски Съюз за развиване на дейно наблюдаване на екосистемите на Земята, включвайки в себе си дългогодишни научни познания и основни вложения за научноизследователско и софтуерно развиване. „ Запазването на политиката за свободно, цялостно и намерено даване на данни, е пиедестал, който ще подсигури потребителски насочения темперамент на „ Коперник “ и ще запази и развие капацитета за комерсиална експлоатация”, добави той.

В умозаключение икономическият министър разясни, че Европа разполага с галактически бранш на международно ниво, заради което неговото подсилване посредством подпомагането на галактическите научни проучвания и нововъведения е от решаващо значение. А като сегашно председателство на Европейски Съюз, България прави оценка за значимо постигането на дълготрайна непоклатимост, ориентираност на галактическите стратегии към потребителите и насърчаването на конкурентоспособността на промишлеността.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР