Космическият самолет X-37B построен от Боинг за американските космически сили,

...
Космическият самолет X-37B построен от Боинг за американските космически сили,
Коментари Харесай

Боинг Х–37В се завърна на Земята след 908 дни в орбита

Космическият аероплан X-37B издигнат от Боинг за американските галактически сили, през днешния ден приключи още една задача за слагане на връх, кацайки като аероплан в галактическия център Кенеди на НАСА във Флорида 908 дни след изстрелването му. Това беше шестата задача в програмата за тестване на X-37B и първата, която лети с пръстеновиден обслужващ модул на опашката си.

Сервизният модул, който беше изхвърлен преди кацането на самолета за многократна приложимост, побираше спомагателен набор от пробни потребни товари за НАСА и армията на Съединени американски щати. Часове след кацането в 5:22 сутринта ET (източно американско време), галактическите сили оповестиха задачата за сполучлива.

„ Умишленият метод, по който организираме интервенции в орбита – в това число изхвърлянето на сервизния модул – приказва за уговорката на Съединените щати към безвредни и виновни галактически практики, изключително като се има поради, че казусът с възходящите орбитални парчета заплашва да повлияе на световните галактически интервенции. “ Това съобщи министърът на военновъздушните сили Франк Кендъл в известие за медиите.

Предишни задачи на X-37B, датиращи от 2010 година, бяха извършени под егидата на военновъздушните сили, а фюзелажът на галактическия аероплан към момента носи маркировка „ USAF “. Това беше първата задача, осъществена от Космическите сили, които бяха основани като обособен боен клон в границите на Департамента на Военновъздушни сили през 2019 година

Мисията, изстреляна с ракета Atlas 5 през май 2020 година, надмина върха за устойчивост от 780 дни, подложен за програмата X-37B през 2019 година Тя също по този начин организира рекорден брой хоствани опити. Космическите сили споделиха, че един от опитите, модулът за фотоволтаична радиочестотна антена на Naval Research Laboratory, сполучливо употребява слънчевите лъчи отвън земната атмосфера и има за цел да съобщи сила на земята под формата на микровълнова сила.

FalconSat-8, пробен спътник, създаден от Академията на военновъздушните сили на Съединени американски щати в партньорство с изследователската лаборатория на военновъздушните сили, беше сполучливо разпрострат преди година и остава в орбита.

Полезните товари, изпратени за НАСА, включваха опит, предопределен да тества до каква степен разнообразни типове термични покрития, печатни електронни материали и радиационно-екраниращи материали устоят на излагане в космоса.

Друг опит на НАСА изследва резултатите от продължително излагане в космоса върху семената. „ X-37B продължава да уголемява границите на експериментирането, с помощта на първокласен държавен и промишлен екип зад кулисите “, сподели подполковник Джоузеф Фричен, програмен шеф на X-37B в Службата на Министерството на военновъздушните сили.

„ Способността да се организират опити в орбита и да се носят безвредно вкъщи за изчерпателен разбор на Земята се оказа скъпа за Министерството на военновъздушните сили и научната общественост. “

Джим Чилтън, старши вицепрезидент на Boeing Space and Launch, също приветства завършването на тестовия полет. „ От първото изстрелване на X-37B през 2010 година той разруши върхове и даде на нашата нация ненадмината дарба за бързо тестване и консолидиране на нови галактически технологии “, споделя той в известие за новините. Нито Боинг, нито Космическите сили споделиха дали и по кое време може да се осъществят бъдещи полети на X-37B. Смята се, че Пентагонът има две орбитални тестови машини X-37B в своя флот.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР