Космическият кораб Дрийм чейсър (Dream Chaser) на компания Сиера спейс

...
Космическият кораб Дрийм чейсър (Dream Chaser) на компания Сиера спейс
Коментари Харесай

Космическата мини-совалка Дрийм чейсър на Сиера спейс премина успешно първи тестове на НАСА

Космическият транспортен съд " Дрийм чейсър " (Dream Chaser) на компания " Сиера спейс " (Sierra Space), който има за цел да доставя Международната галактическа станция (МКС), мина сполучливо първата серия от проби на НАСА, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на американската галактическа организация.

" Сиера спейс " желае галактическата й мини-совалка да реализира първите си задачи до МКС по-късно тази година.

Наречен " Тенасъти " (Tenacity), първият " Дрийм чейсър " беше приключен през ноември от екипите на " Сиера спейс ", след което беше изпратен в център на НАСА в Сандъски, Охайо. Там галактическият транспортен съд беше подложен на вибрационни проби, симулиращи политане и нахлуване в атмосферата.

Мини-совалката по-късно би трябвало да бъде подложена на тест при извънредно ниски и високи температури, както и на ниско налягане.

" Развълнувани сме да стартираме интервенции в орбита за НАСА тази година. Това е година, която ще промени метода, по който свързваме Земята с космоса ", сподели пред пресата шефът на компанията Том Вайс.

Мини-совалката " Дрийм чейсър " е проектирана да лети самостоятелно и може да бъде употребена неведнъж до 15 пъти. 

Компания " Сиера спейс " завоюва съглашение с НАСА през 2016 година за реализиране на задачи за доставяне на Международната галактическа станция.

Първият непилотиран полет на мини-совалката е плануван за тази година, макар че точната дата към момента не е известна. Космическият транспортен съд, който ще доставя съоръжение, ще бъде изстрелян с ракета-носител " Вулкан Кентавър ", направила първия си полет през януари, добавя Българска телеграфна агенция.

" Сиера спейс има за цел да развие частна стопанска система в ниска околоземна орбита и работи с компания " Блу произход " (Blue Origin) за построяването на комерсиална галактическа станция, наречена " Орбитъл рийф " (Orbital Reef).

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР