Космически патрул“ (SPACE PATROL) е името на първата образователна мобилна

...
Космически патрул“ (SPACE PATROL) е името на първата образователна мобилна
Коментари Харесай

Безплатна мобилна игра развива меките умения на децата

„ Космически патрул “ (SPACE PATROL) е името на първата просветителна мобилна игра за възпитаници, която развива меките им умения (soft skills) като сериозно мислене, работа в екип, креативност и водачество. Играта е безвъзмездна и няма комерсиална цел. Създаването й е напълно финансирано от фондация „ Лъчезар Цоцорков “, която влага в създаването на новаторски формати в образованието и развиването на децата.
" Таргет групата е 8-12-годишни деца. Tова е възрастта, която ние таргетираме със заложените умения, търсим развиване на водачество, игра в екип и досетливост. Всяка една активност в играта е основана с концепцията тя да подтиква другите полезности. В процеса на разработка играта беше тествана с деца неведнъж, като всякога на база на противоположната им връзка подобрявахме играта, с цел да бъде по-добре усъвършенствана ", споделя Никола Георгиев, който е създател на компанията, създала играта.


Разработването на „ SPACE PATROL “ е напълно поверено на български екип, профилиран в основаването на игри, виртуална и добавена действителност, както и други цифрови решения. А работата им по играта лишава близо година.
Действието в играта се развива в космоса. Играе се в тим от двама души, които преминавайки през разнообразни провокации научават забавни обстоятелства за космоса и получават скъпи умения, нужни и в действителния живот.
" В истинската идея в действителност сюжетът на играта беше в рицарска среда, в следствие ние го променихме в галактическа, тъй като проучванията на пазара на възрастовата група ни демонстрираха, че посоката към просвета и бъдеще ще бъде по-подходяща за дадените полезности, които ние търсим да развием. В допълнение галактическият транспортен съд ни дава доста по-голяма независимост за развиването на играта. Цялото нещо е за основаване на един инструмент, с който могат да бъдат излъчени разнообразни умения и просветителни данни ", добавя Никола.


Образователното наличие в играта е основано в партньорство с доцент Камен Козарев от Института по астрономия към Националната астрономическа обсерватория на Българска академия на науките. Той получава докторска степен по Астрономия от Бостънския университет и 4 години работи в Центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън.
" За мен това е един извънредно забавен план, тъй като ползва на процедура това, което ние знаем за вселената и аз помагах като съветник откъм научната и просветителната част, обвързвана с астрономията и астрофизиката и проучването на космоса като цяло. Беше доста забавно да мога да предам уповавам се на по-разбираем език това, което за знам, с цел да могат сътрудниците от студиото, което създаде играта, с цел да го включат ", споделя Камен Козарев, който е доцент в Института по астрономия към Българска академия на науките.


Отдаден на концепцията да възпламени младежите по космоса, към този момент четвърта година Камен е наставник и преподавател в програмата „ Космически провокации “, чиято съществена цел е да срещне българските възпитаници с водещи галактически експерти от целия свят.
" Най-ценното е децата, нашите млади откриватели да научат повече за вселената и да научат за това по какъв начин първо да научим нещата по прелъстителен и забавен метод, а по-късно и да ги използван и в живота. Разбира се играта е подобаваща и за възрастни. Много от нас са си деца даже и на по-голяма възраст, тъй че предлагам играта, страхотна е – доста е занимателна и със готина визия, и най-много комбинативна, т.е. играе се в тим от двама индивида.
Отделните задачи в играта са създадени по този начин, че в тях няма никаква експанзия, а тъкмо противоположното – учи децата по какъв начин да сплотяват напъните си в името на нещо градивно и потребно за развиването им, комбинирайки обучение и развлечение.
Автор: Габриела Андреева



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР