Космическата станция Orbital Reef на частната компания Blue Origin получи

...
Космическата станция Orbital Reef на частната компания Blue Origin получи
Коментари Харесай

НАС подкрепя космическата станция на Blue Origin

Космическата станция Orbital Reef на частната компания Blue Origin получи значима поддръжка. НАСА разгласи, че е избрала плана за финансиране, като ще способства за създаването на станцията, оповестява Engadget.

Финансирането ще е през програмата на НАСА за стимулиране и насърчаване на комерсиални галактически планове в ниска орбита. Програмата цели основаване на цяла "комерсиална галактическа стопанска система " и ще оказва помощ за финансирането и създаването на такива планове.

Blue Origin приветства решението на НАСА, като споделя, че желае галактическата станция да бъде "бизнес парк за смесена приложимост ". Orbital Reef ще предлага голям брой разнообразни услуги, с цел да оказва помощ за реализирането на по-малки галактически планове и бизнес хрумвания.

Идеята е, че станцията ще разреши понижаване на оперативните разноски за по-малките компании и ще ги улесни да доближат космоса. Orbital Reef ще "посреща и потребностите на сътрудниците на Международната галактическа станция ", само че компанията не разяснява какво има поради.

В плана вземат участие Sierra Space, Genesis Engineering Solutions и Boeing, които способстват със свои технологии. Целта е построяването освен на галактическата станция, само че и нужната прилежаща инфраструктура за превоз до и от нея до Земята. Това включва и капсули за туристи и чиновници, които да пътуват до Orbital Reef.

Blue Origin желае да изведе в орбита първите модули до края на това десетилетие. През идващото десетилетие ще бъде осъществена и експанзията на станцията.

Паралелно с нея НАСА ще финансира и други сходни планове. Един от тях е галактическа станция на Northrop Grumman, която има плануван живот от най-малко 15 години. Тя също ще бъде отворена за комерсиални планове, които ще спомагат за разпределянето на разноските.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР