Космическата сонда Вояджър 1 на НАСА претърпя компютърна грешка, която

...
Космическата сонда Вояджър 1 на НАСА претърпя компютърна грешка, която
Коментари Харесай

Сондата на НАСА Вояджър 1 изгуби контакт със Земята

Космическата сонда " Вояджър 1 " на НАСА претърпя компютърна неточност, която аргументи срив в връзката сред 46-годишната сонда и нейния екип на Земята.


Инженерите сега се пробват да разрешат казуса, защото стареещият галактическия уред изследва непозната галактическа територия по външните граници на Слънчевата система.

В момента " Вояджър 1 " е най-отдалеченият галактически транспортен съд от Земята на към 24 милиарда километра, до момента в който неговият близнак " Вояджър 2 " е минал повече от 20 милиарда километра от нашата планета. И двете сонди са в междузвездното пространство и единствените, които в миналото са оперирали оттатък хелиосферата.

Първоначално проектирани да устоят пет години, сондите " Вояджър " са двата най-дълго работещи галактически кораба в историята. Техният извънредно дълъг живот значи, че са дали спомагателна информация за нашата слънчева система и отвън нея, откакто реализираха предварителните си цели да летят до Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун преди десетилетия.

Но техните ненадейно дълги пътувания не минават без провокации.

" Вояджър 1 " има три бордови компютъра, в това число система за данни за полета, която събира информация от научните принадлежности на галактическия транспортен съд и я сплотява с инженерни данни, които отразяват настоящото техническо положение на сондата. Контролът на задачата на Земята получава тези данни в двоичен код или серия от единици и нули. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР